Dijamant

Sastojci:

500 g pilećeg belog mesa

200 ml Dijamant ulja

100 g pečenog kikirikija

2 jajeta

so

4 kašike kukuruzng brašna

1 veći struk praziluka

1 ljuta papričica

2 kašike šećera

2 kašike Dijamant sirćeta

Priprema:

Isecite na sitne kockice pileće belo meso. Blago ulupajte belanca, posolite i dodajte dve kašike kukuruznog brašna pa umešajte sa piletinom. Sitno iseckajte kikiriki, praziluk i ljutu papričicu.

U posudi dobro pomešajte sve sastojke za sos: 2 kašike Dijamant sirćeta, 2 kašike šećera, 2 kašike kukuruznog brašna i vode. U velikom tiganju ugrejte 200 ml ulja Dijamant, propržite piletinu uz mešanje, čim dobije svetlosmeđu boju izvadite je. Zatim u tiganj stavite praziluk i ljutu papričicu, promešajte pa dodajte kikiriki, piletinu i mešavinu za sos. Mešajte na vatri oko pola minuta i servirajte kada sos počne da se zgušnjava.

Prijatno!