Moja Srbija

Dejan Savić

Upravniku Narodnog pozorišta Dejanu Saviću uručeno priznanje Suverenog Malteškog Reda

Nakon tradicionalne junske operske gala predstave, koju Opera Narodnog pozorišta već četvrtu sezonu za redom izvodi u saradnji sa ambasadom Suverenog Malteškog Reda, Dejanu Saviću, upravniku Nacionalnog teatra i dirigentu predstave uručen je Krst „Pro Merito Melitensi“, u znak zahvalnosti za prihvatanje i podržavanje inicijative i istrajavanje na realizaciji plemenitih ciljeva ove međunarodne institucije.

Kao i svake godine, deo prihoda koji je ostvario Red, ići će na račune onih kojima je pomoć preko potrebna – deci bez roditelja, obolelima, migrantima i drugima, dok je umesto prijema koji je u ambasadama uobičajen vid obeležavanja dana jubileja, beogradskoj publici ponovo poklonjena sjajna predstava sa velikim gostujućim umetnicima iz inostranstva.

Ovoga puta, bila je to Donicetijeva „Lučija od Lamermura“, sa sopranom Kler Kulen u naslovnoj ulozi i proslavljenim baritonom Albertom Gazaleom, koja je, uz Dejana Maksimovića, Ivana Tomaševa, Darka Đorđevića i ostale soliste, zajedno sa Horom i Orkestrom Opere Narodnog pozorišta, izmamila velike aplauze prepunoga gledališta.

Dejan Savić se prilikom dodeljivanja priznanja zahvalio ambasadoru NJ.E.G. Albertu de Luki i cenjenim gostima, domaćim i gostujućim umetnicima, ali i svojim najbližim saradnicima, ističući da je ovaj orden pre svega zasluga kompletnog Narodnog pozorišta i mogućnosti da se ovakve aktivnosti sprovode pod krovom naše najveće ustanove kulture.