Darko Rundek skoro rasprodao Taš

Darko Rundek

Rasprodate skoro sve ulaznice za Rundekov nastup na Tašmajdanu

Povodom 20 godina od izlaska svog prvog samostalnog albuma „Apocalypso“, muzičar Darko Rundek ponovo je okupio veliki bend za regionalnu turneju koja kreće 15. juna (20:00) koncertom na stadionu Tašmajdan u Beogradu.

“Apocalypso” izlazi remasteriran na dvostrukom vinilu i u bogato opremljenom boksu sa nikad objavljenim snimkama Haustorovih “Dovitljivih malih čudaka” iz 1990. godine, a taj ćemo rođendan proslaviti i ograničenom serijom koncerata sa za tu priliku okupljenim velikim bendom i hepeningom pod naslovom “Apocalypso Now”. U izboru pjesama, težište je na slavljeničkom albumu “Apocalypso” i onim pjesmama unazad tih 20 godina, koje nam danas najviše znače, najavljuje Rundek.

Ovo će biti najveći Rundekov samostalni koncert u karijeri, pred 10 000 posetilaca. Sve ulaznice za parter su već rasprodate, a ostalo ih je još veoma malo za tribine. Cena ulaznice je 1500 dinara, a prodaja ide preko mreže Eventim.

Vrata Tašmajdana se 15. juna otvaraju u 18:30, a predgrupa Kralj Čačka izlazi na binu od 20 časova.

Za mene, to je čast, zadovoljstvo i novo, dragoceno iskustvo uz zahvalnost što smo pozvani da sviramo na tako velikom dogadaju. Darkov rad iz vremena Haustora i kasniji nastavak u autorstvu je dosta uticao na mene kao autora, na neki način me gradio uz uticaje ostalih autora, a publika može očekivati da ćemo je polako ali sigurno uvesti u Apokalipsu danas, kaže Kralj Čačka.

Vođa uticajnog zagrebačkog Haustora Darko Rundek predstavio se samostalno 1997. godine albumom „Apokalipso“, na kome je sarađivao sa oko 20 muzičara, ponudivši istinski kaleidoskop različitih stilova, koji je brzo stekao veliko poštovanje publike i kritike. Na albumu su se našle pesme „Apokalipso“, „Grane smo na vjetru“, „Senor“…

Prethodno, “Dovitljivi mali čudaci” trebali su biti peti album Haustora, ali, pre nego što je album završen, bend se raspao 1990. godine. Pesme planirane za „Čudake“, kao što su „Ista slika“, „More more“, „Šuvar i varivo“, završile su na kraju na „Apocalypsu“.

Rundek je zatim objavio „U širokom svijetu“ (2000), a za sledeći album „Ruke“ (2002) iza sebe je okupio mnogoljudni Cargo orkestar sa kojim je snimio i „Mhm a-ha oh yeah da-da“ (2006), da bi potom sa svedenim Rundek Cargo Trijom objavio „Plavi avion“ (2010) i „Mostove“ (2015).

Iduća prilika da se vidi i čuje Darko Rundek je njegov nastup 23. juna na Arsenal Festu 07 u Kragujevcu.

Foto: www.Darko-Rundek.com


Ostavite svoj komentar na Twitter-u:

[rotatingtweets screen_name=’mojasrbija_rs’ include_rts = ‘1’ show_follow = ‘1’ links_in_new_window = ‘1’ tweet_count = ’10’]

2 comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *