Dani Beograda u Herceg Novom

Dani Beograda u Herceg Novom

26-28. februar

Novljani i gosti jednog od najdugovečnijih festivala na našim prostorima Praznika mimoze u Herceg Novom imali su prilike da uživaju u novoj kamernoj predstavi „Vodič kroz srpski mentalitet” Mome Kapora i da osete atmosferu „Beogradskog noćnog marketa” na „Danima Beograda”, koje tradicionalno petu godinu priređuje Turistička organizacija Beograda.

„Kao i prethodnih godina, velika nam je čast i zadovoljstvo da učestvujemo u manifestaciji koju organizuje Herceg Fest, posebno imajući u vidu da su iza nas dve godine kovida. Nadam se da smo Beograd dostojno predstavili Herceg Novom i čitavoj Boki i očekujemo da ćemo kao i do sada nastaviti da posećujemo jedni druge”, rekao je Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda.

Ove godine, kada Praznik mimoze obeležava svoje 53. izdanje, Beograd je predstavljen gostovanjem predstave „Vodič kroz srpski mentalitet”, nastaloj u saradnji Turističke organizacije Beograda i Udruženja ljubitelja Skadarlije, po čuvenoj knjizi Mome Kapora i tekstu koji je priredila Vjera Mujović, koja za cilj ima negovanje boemskog duha Skadarlije.

Naši poznati glumci Stevan Pijale i Tašana Đorđević, u prepunoj Gradskoj kafani, svojevrsnoj kulturnoj instituciji Herceg Novog, uz muzičku pratnju Siniše Dogana, na humoristički način dočarali su tipičan srpski način života i smešne strane našeg mentaliteta. Među gostima bili su Mićo Rogović, ministar savetnik u Ambasadi Republike Srbije u Podgorici i konzul RS u Herceg Novom Zoran Dojčinović, predstavnici Opštine Herceg Novi, Turističke organizacije Herceg Novi i mediji.

„Dani Beograda u Herceg Novom su već postali tradicija u danima Praznika mimoze. Novi sadržaji su nešto što nas raduje, nadamo se da ćemo i u godinama koje dolaze produbljivati odličnu saradnju sa Turističkom organizacijom Beograda”, izjavila je Gordana Krcunović, direktorka Herceg Festa.

U želji da žiteljima i gostima ovog Bokeškog grada približi duh, atmosferu i deo turističke ponude naše prestonice, na „Danima Beograda” je predstavljena i jedna od najpopularnijih beogradskih manifestacija – „Beogradski noćni market”.

U saradnji sa JKP Gradske pijace, posetioci su mogli da probaju domaće proizvode i zdravu hranu naših proizvođača, voćne rolnice, ajvar, med gazdinstva „Honey Bee Good”, kupe suvenire i umetničke predmete art studija „Kika”, prirodnu kozmetiku „Čarna”, a sve to uz atraktivne vizuelne efekte i muziku za koju je do kasno u noć bio zadužen poznati beogradski DJ Brkati.