Cutura

Koncert Nikole Čuturila – Čuture 8. juna u Studentskom gradu

Nikola Čuturilo – Čutura nastupiće u četvrtak (8. jun) od 20:30 u Domu kulture Studentski grad, na Letnjoj sceni (klupice).

Nikola Čuturilo – Čutura muzičku karijeru počeo je i pre dolaska u Riblju čorbu u grupama Kredit, Bicikli i Siluete. Početkom 1984. godine svirao je na turneji grupe Električni orgazam. Tog leta, umesto Bajage, došao je na mesto gitariste Riblje čorbe. Za Riblju čorbu napisao je muziku za pesme Propala noć, Da to sam ja, Crvena su dugmad pritisnuta i mnoge druge. Čorbu napušta 1988. godine i formira svoj Laki bend. Za potrebe trećeg albuma formira sastav Oblaci. U trenutku kada kreće na koncertnu promociju, počinje rat. Krajem 1991. odlazi u London gde živi i svira sa renomiranim klupskim sastavima do povratka u Beograd 2003. godine. U Londonu sa britanskim muzičarima snima povratničku ploču I.D. Po povratku radi muziku za reklamne spotove, numeru za film Potraga za Srećkom i muziku za pozorišne predstave Ukroćena goropad i Baš-Čelik. Novi album Nemir snima u toku 2005. godine u produkciji Nikole Vranjkovića (ex Block Out). U martu 2012. u izdanju PGP-RTS izašao je šesti studijski album Tu i sad.

Ulaz slobodan.


Ostavite svoj komentar na Twitter-u:

[rotatingtweets screen_name=’mojasrbija_rs’ include_rts = ‘1’ show_follow = ‘1’ links_in_new_window = ‘1’ tweet_count = ’10’]