„Čudo u Šarganu” na festivalu u Tivtu„Čudo u Šarganu” na festivalu u Tivtu

Predstava „Čudo u Šarganu” Ljubomira Simovića u režiji Jagoša Markovića u ponedeljak, 29. avgusta, biće izvedena na Festivalu mediteranskog teatra „Purgatorije” u Tivtu.

U predstavi koja se od premijere 2. aprila ove godine izvodi pred prepunom salom Jugoslovenskog dramskog pozorišta, igraju: Anita Mančić, Sanja Marković, Nenad Jezdić, Boris Isaković, Nebojša Dugalić, Tamara Dragičević, Ljubomir Bandović, Jovana Belović, Marko Janketić, Miodrag Dragičević, Miloš Samolov, Aleksej Bjelogrlić i Slobodan Tešić. Scenograf je Jagoš Marković, a kostimograf Lana Cvijanović.

Na 67. Sterijinom pozorju u Novom Sadu, predstava je dobila pet nagrada. Sanja Marković i Nenad Jezdić nagrađeni su Sterijinim nagradama za uloge Cmilje i Prosjaka. Sterijina nagrada za kostimografsko ostvarenje dodeljena je Lani Cvijanović, dok je Sterijinu nagradu iz Fonda „Dara Darinka Čalenić” za najboljeg mladog glumca dobio Aleksej Bjelogrlić za ulogu Tanaska. Nagrada za glumačku bravuru „Zoran Radmilović” dodeljena je Sanji Marković za ulogu Cmilje.

Foto: Nebojša Babić