Moja Srbija

Beograd

CNN TRAVEL: DESET NAJBOLJIH MESTA KOJE TREBA OBIĆI U BEOGRADU

„Poznat kao „beli feniks“ jer je toliko puta bio uništen i ponovo građen, Beograd je grad koji se neprestano razvija. Srpska prestonica konstantno oživljava svoje istorijske kvartove, i poput Budimpešte preokreće zapuštene prostore u šik barove. Nošeni željom da što više vremena provedu napolju, Beograđani kulturu ispijanja kafe uzimaju veoma ozbiljno u ovoj uzbudljivoj destinaciji jugoistoče Evrope“.

Ovako počinje reportaža o Beogradu u CNN TRAVEL koju je nakon posete našem gradu napisala Mary Novakovich, poznata britanska novinarka sa kojom dugi niz godina sarađuju turističke organizacije Beograda i Srbije.

U članku se preporučuju najbolja mesta za posetu u Beogradu: Kalemegdan „zeleno istorijsko srce Beograda“, Knez Mihailova ulica kao „glavna arterija grada koja konstantno bruji životom“, Dorćol kao jedan od najstarijih i najatraktivnijih kvartova sa velikim brojem kafića i barova, zatim Skadarlija i „živopisni“ Zemun sa svojim specifičnim sadržajima.

Narodni muzej je prema CNN TRAVEL „vredelo čekati zbog impresivne umetničke kolekcije“, kao i Muzej savremene umetnosti i Hram svetog Save. Noćni život na rekama se u Beogradu ne sme propustiti, kao ni Ada Ciganlija, koja uz plažu sa Plavom zastavom, brojne kafiće i restorane, nudi i terene za golf, kilometre biciklističkih staza, maleni zoo vrt, pa čak i simulator za skijanje na vodi.

Članak u celosti možete videti ovde: https://edition.cnn.com/travel/article/10-best-places-to-visit-in-belgrade/index.html