Čisto lice Srbije – Pomažemo ugroženima

Čisto lice Srbije pomažemo ugroženima

Recikliramo, štitimo životnu sredinu i pomažemo ugroženima

Nа osnovu prikupljenog otpаdа u kompаnijаmа, u okviru akcije Čisto lice Srbije, mogu se obezbediti znаčаjnа sredstvа zа pojedine humаnitаrne projekte u Srbiji, nа održiv nаčin. Vаžаn činilаc аkcije predstаvljаće sаrаdnjа sа reciklаžnom industrijom. Prvi licencirаni reciklаžni centаr, koji je prihvаtio dа učestvuje u аkciji putem prikupljаnjа i reciklаže elektronskog i električnog otpаdа, jeste kompаnijа „Božić i sinovi„. Odluku o tome kome će sredstva biti usmerena doneće opštine koje uzmu učešće u projektu.

Više informacija na sajtu: www.CistoLice.rs

Humanitarna fondacija Novi Beograd

Humanitarna fondacija Novi Beograd osnovana je odlukom Skupštine opštine Novi Beograd, na inicijativu predsednika Aleksandra Šapića.

Cilj Fondacije je da se pomogne pojedincima, udruženjima i ustanovama kojima je pomoć neophodna. Iako je osnivač Fondacije opština Novi Beograd pomoć mogu da dobiju svi građani, udruženja i ustanove u Republici Srbiji.

Fondacija je počela da radi u aprilu 2014. godine.

Način rada Fondacije je jedinstven u Srbiji, jer do sada nije postojala ovakva praksa koja omogućava da svi korisnici, u skladu sa motom Fondacije „jednaka šansa za sve“ na jednostavan način dođu do potrebnih sredstava, a sa druge strane oni koji daju pomoć u svakom trenutku znaju kako teče akcija i koliko je novca sakupljeno.

To je omogućeno otvaranjem sajta www.budihuman.rs na kome svi oni koji potraže pomoć dobijaju svoju stranu, podračun i broj na jedinstvenom, zajedničkom SMS broju 3030.

Novac sa računa Fondacije uplaćuje se direktno ustanovama, tj. ne ide na ruke pojedincima.

Na sajtu se svaki dan objavljuju podaci koliko je novca prikupljeno za svakog ko se obratio za pomoć.

Kada se sakupi sav potreban novac, on se prebacuje na račun ustanove ili kompanije za ostvarivanje cilja sakupljanja sredstava (za lečenje, nabavku medicinskih pomagala i sl.)

Humanitarna pomoć namenjena je deci, odraslima i udruženjima, a prema potrebi organizuje se prikupljanje pomoći i za druge građane kojima je u nekom trenutku potrebna pomoć.

 


Ostavite svoj komentar na Twitter-u:

[rotatingtweets screen_name=’mojasrbija_rs’ include_rts = ‘1’ show_follow = ‘1’ links_in_new_window = ‘1’ tweet_count = ’10’]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *