Andreja Mladenović akcija Čisto lice Srbije

Grad Beograd je podržao kampanju ČISTO LICE SRBIJE

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović izjavio je danas, povodom početka kampanje ČISTO LICE SRBIJE, da Grad Beograd čini velike napore kako bi sistemski uredio odlaganje otpada.

On je, na konferenciji za novinare u Privrednoj komori Beograda, podsetio da glavni grad, kao i cela Srbija, imaju problema sa neregulisanim odlaganjem smeća.

– Zbog toga je grad doneo Plan upravljanja otpadom. Formirana je i Direkcija za upravljanje otpadom, pri Sekretarijatu za zaštitu životne sredine, dok je u završnoj fazi postupak javno-privatnog partnerstva za deponiju „Vinča”, koji treba da reši jedno goruće pitanje naše prestonice u toj oblasti. Takođe, pokrenuti su reciklažni centri i dvorišta u Beogradu, kao i postavljanje reciklažnih kontejnera, jer je osnovni cilj da se u taj postupak masovno uključe i građani Beograda i Srbije, i spoji lepo i korisno – naveo je zamenik gradonačelnika.

Predsednik Udruženja „Moja Srbija” Milan Ristić istakao je da je cilj akcije da se obezbede sredstva za one građane kojima je ona najpotrebnija.

– Pozvaćemo kompanije koje odlažu otpad na reciklažu da se odreknu tog prihoda u humanitarne svrhe. U kampanju će se uključiti i lokalne samouprave, omladinska udruženja i svi zainteresovani građani – naveo je Ristić.

Konferenciji su prisustvovali predsednik Privredne komore Beograda Milivoje Miletić, osnivač Humanitarne fondacije „Novi Beograd” i predsednik te opštine Aleksandar Šapić, kao i predstavnici reciklažnog centra „Božić i sinovi”.


Ostavite svoj komentar na Twitter-u:

[rotatingtweets screen_name=’mojasrbija_rs’ include_rts = ‘1’ show_follow = ‘1’ links_in_new_window = ‘1’ tweet_count = ’10’]