Ciklus besplatnih lajvstrim koncerata „Muzikom kroz muzej”

Muzikom kroz muzej

CIKLUS BESPLATNIH LAJVSTRIM KONCERATA „MUZIKOM KROZ MUZEJ”

Istorijski muzej Srbije i udruženje „UNICA ART” vas pozivaju da u ponedeljak 30. novembra u 13 časova prisustvujete prvom u nizu besplatnih lajvstrim koncerata klasične i popularne muzike u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”, čiju realizaciju je pomogla „Banca Intesa”.

Koncert kamernog ansambla „Duo perfetto”, koji čine Vesna Jansens, violinistkinja i Dušan Stojanović, violončelista, zainteresovani građani će biti u prilici da prate uživo na jutjub kanalu i društvenim mrežama Istorijskog muzeja Srbije.

Na programu su dela kompozitora Ludviga van Betovena, Smiljane Vlajić i potpuri popularnih minijatura Johana Bramsa, Astora Pjacole, Džordža Geršvina, Skota Joplina i Frica Krajslera, a osobenost ovog koncerta, kao i narednih planiranih do kraja godine (9. i 23. decembar), svakako je i izvođenje po jedne numere iznenađenja od srpskih kompozitora iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

Javnost će biti blagovremeno obaveštena o terminima, izvođačima i programima narednih koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

Koncert se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Zbog aktuelne epidemiološke situacije izazvane virusom KOVID-19, Istorijski muzej Srbije će u narednom periodu aktivnosti prevashodno usmeriti na organizovanje besplatnih lajvstrim sadržaja kao što su koncerti, predavanja i virtuelne ture kroz izložbe.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.