Četvrti Arsenal fest 26-28. juna u Kragujevcu

Arsenal festObjavljen je program ovogodišnjeg Arsenal festa, na kome će pored ranije najavljenih Bjesova, Vlatka Stefanovskog i rege senzacije Gentlmana, nastupiti i sastavi Goblini, Dubioza kolektiv, Bad Copy, Gibonni i mnogi drugi izvođači.

Festival se održava na prostoru Kneževog arsenala, vojno-industrijskog kompleksa iz 19. veka. Lokacija je zbog svog autentičnog izgleda interesantna filmskoj i muzičkoj industriji, pa su tu snimljeni i brojni spotovi, kao i domaće i strane serije i filmovi.

Prvi Arsenal fest je održan 2011. godine i imao je samo jednu binu. Naredne godine festival je  proširen je na dve bine, pa je tako pored programa na Glavnoj bini, na prostoru  Kneževog arsenala, održan program i u Zastavinoj bašti, koja je sva tri dana imala različita imena. Dok je prošle godine, festival održan na četiri bine, pa se program  odvijao na Main stage-u, Garden stage-u, Red bull stage-u i Silent disco stage-u.

Do sada su na ovom kragujvačkom festivalu nastupili: Smak, Partibrejkers, Rundek Cargo trio, Bajaga i Instruktori, Ortodox Celts, Goblini, Hladno pivo, Kanda, Kodža i Nebojša, Therapy?, Eyesburn, Stereo MC’s, Dubioza kolektiv, Zemlja gruva , Darkwood Dub, S.A.R.S., Rambo Amadeus i drugi. Pored muzičkog dela, festival ima i bogat prateći program u okviru kog se održavaju promocije knjiga, izložbe, različite radionice i slično.

Za vreme sva tri do sada održana Arsenal festa, organizovan je i kamp za zainteresovane posetioce festivala iz drugih gradova Srbije i regiona.

Dragana Popović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *