Flogging Molly

Celtic-punk legende Flogging Molly stižu u Botaničku baštu 

Kultni celtic-punk bend iz Los Anđelesa Flogging Molly održaće beogradski koncert 11. juna, u Botaničkoj bašti, u organizaciji producentske kuće Long play. 

Sastav koji više od dve decenije predstavlja veliku scensku atrakciju, tom prilikom promovisaće sedmi studijski album „Anthem”, objavljen u septembru prošle godine. Frontmen Dave King, Bridget Regan, Dennis Casey, Matt Hensley, Nathen Maxwell, Spencer Swain i Mike Alonso će u njima sasvim prikladnoj oazi zelenila u centru grada predstaviti publici moćan spoj energetski nabijene svirke i zvuka instrumenata kao što su obična i mini harmonika, violina, mandolina, bendžo, limena zviždaljka… Na taj način će posetiocima pred kalendarski dolazak leta sasvim sigurno prirediti žurku na otvorenom za pamćenje. 

Flogging Molly su počeli karijeru 1997. svirajući svakog ponedeljka u jednom irskom pabu u Los Anđelesu. Toliko često su tamo nastupali da je to Dave King jednom prilikom nazvao „flogging a dead horse” (šibanje mrtvog konja), što se dopalo ostatku benda te je poslužilo kao inspiracija za ime grupe. Debi izdanje „Swagger” objavili su 2000. godine, da bi usledili albumi „Drunken Lullabies” (2002), „Within a Mile of Home” (2004), „Float” (2008), „Speed of Darkness” (2011) i „Life Is Good” (2017). Poznati su, između ostalog, i po svojim redovnim rasprodatim nastupima na kruzerima, kao i po festivalu koji se tradicionalno održava svake godine u LA-u na Dan Svetog Patrika. 

O novom albumu „Anthem” Dave King kaže: 

„Vratili smo se osnovama na način na koji mislim da ne bismo mogli da nismo svirali zajedno više od 20 godina. Za naš bend okupljanje i sviranje novih pesama uvek je cilj, a sada smo uzbuđeni što ćemo početi da ih izvodimo uživo i da tako dočaramo obožavaocima potpuno novu eru našeg sastava”.

Ulaznice za koncert benda Flogging Molly, 11. juna, u Botaničkoj bašti, biće u prodaji od 27. januara. Cena karte u promo periodu do 2. februara je 2.500 dinara.

Foto: Katie Hovland