Božićno-novogodišnji koncerti u Novom Sadu

Novi Sad 2020

Božićno-novogodišnji koncerti u Novom Sadu u organizaciji Muzičke omladine Novog Sada

Bogat, raznovrstan i kvalitetan program obuhvatiće pet različitih koncerata poznatih i popularnih solista i ansambala iz Hrvatske, Mađarske, Francuske i naravno iz naše zemlje. Duhovna, umetnička muzika, ali i džipsi džez i francuske šansone, kao i zvuci dalmatinske klape, deo su ovogodišnje manifestacije posvećene božićno-novogodišnjim praznicima, koja će trajati od 14. decembra do 11. januara, a pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada. U skladu s karakterom i atraktivnošću samih programa, koncerti će se dešavati na sceni Sinagoge, u Galeriji Matice srpske i u Srpskom narodnom pozorištu.

Program:

Subota, 14. decembar, Sinagoga, 20h
DIVNA Ljubojević & Ansambl MELODI
Njen glas ljubitelji i istaknuti muzički stručnjaci nazivaju anđeoskim. Zajedno sa svojim ansamblom MELÓDI, nakon koncerta u Moskvi u Hramu Hrista Spasitelja, Divna nastavlja svoju predbožićnu seriju koncerata pod nazivom Vitlejemska Zvezda, koncertom i u našem gradu. Njena impozantna biografija svrstava je u red najvećih misionara srpske, vizantijske i pravoslavne kulturne baštine čiji su umetnički dometi prepoznati širom sveta i potvrđenim brojnim nagradama.

Nedelja, 15. decembar, Sinagoga, 20h
FRANO Lasić & Klapa SMRIKA
„Tokom koncerta putovaćemo zajedno kroz vreme i vratiti se u neke prošle lepe i bezbrižne dane…”, najavljujući koncert objašnjava Frano, dodajući da će se na repertoaru još naći i poznati strani hitovi, koji su se pevušili uz radio Luksemburg, kao i oni stari, svima nama poznati domaći, koji su se slušali sa singl i lp ploča, ali i populare klapske dalmatinske pesme. Publika će uživati i u nezaobilaznim evergin hitovima „Zagrljeni” i „Volim te budalo mala”, a sve to uz pratnju dalmatinske klape Smrika.

Utorak, 17. decembar, Galerija Matice srpske (Trg Galerija 1), 20h
ANETA Ilić, sopran
BORISLAV Čičovački, oboa
LIDIJA Stanković, klavir
SRĐAN Sretenović, violončelo
Naši ugledni umetnici s bogatim i uspešnim međunarodnim karijerama prirediće program posvećen velikanu baroka – Johanu Sebastijanu Bahu, s odabranim аrijama za sopran, obou i kontinuo.

Novogodišnji gala koncert – LA VIE EN ROSE
Nedelja, 22. decembar, Srpsko narodno pozorište, 20h
MYRTILL Micheller & Vojvođanski simfonijski orkestar
Dirigent: DŽIJAN Emin
Višestruko nagrađivana džez pevačica iz Mađarske, koja peva podjednako savršeno na više jezika – Mirtil Miheler će se prvi put predstaviti našoj publici izvođenjem francuskih šansona, gde su neizostavne i pesme čuvene Edit Pjaf, kao i Mišela Legrana i Žaka Brela. Nezaboravne melodije slušaćemo u specijalnim aranžmanima, koje je napravio ugledni makedonski umetnik Džijan Emin, koji će i dirigovati koncertom. Kao gost programa nastupiće glumac Novosadskog pozorišta Ujvideki Szinhaz – Ištvan Kereši, ovaj put u ulozi pevača.

Subota, 11. januar 2020, Sinagoga, 20h
ASSEO Quartet i specijalni gosti
Gipsy Jazz Feaver
DANIEL Asseo, gitara
GUILLAUME Juhel, grupa ZAZ, gitara
MATTEO Gallus, violina
FEDOR Ruškuc, kontrabas
ANA Stayer, vokal
Virtuozne teme i intenzivne improvizacije dve gitare, violine i kontrabasa doneće autentičan zvuk džez-manuša i parisku atmoferu. Grupu vodi gitarista Danijel Aseo (Daniel Asseo), koji svira ovu vrstu muzike već 20 godina, kako u Francuskoj, tako i širom sveta. Komponovao je dela za svoj bend „Palinka“, s kojim je izdao tri albuma i nastupao u Francuskoj, Španiji, Engleskoj, Belgiji, Češkoj, Mađarskoj, Austriji, Meksiku, Šri Lanki, Maroku, Tunisu…Ovoga puta, na koncertu će biti izvedene kompozicije Đanga Rajnharta, ali i autorska dela u nešto modernijem stilu, s primesama istočnjačkog zvuka. Na koncertu će nastupiti i strastveni gitarista grupe ZAZ – Gijom Žuel, virtuoz na violini, Mateo Galus i Ana Štajer (Stayer), koja će svojim očaravajućim glasom upotpuniti ovaj muzički događaj.

Redovna koncertna sezona:
Subota, 8. februar 2020, Sinagoga, 20h
FADOLINKA
MAJA Milinković, vokal
Mirza Hatunić i Adis Hatunić, gitare
Da li ste nekada slušali kombinaciju fado muzike i sevdalinke?
U umetnosti jedinstvene Maje Milinković – vokalne interpretatorke i kompozitorke, koja živi i stvara na relaciji Lisabon–Sarajevo povezuju se dve zemlje i dve muzičke tradicije. Njena baršunasta i upečatljiva boja glasa dopire pravo do srca slušalaca…

***
Karte za sve koncerte se prodaju u prostorijama Muzičke omladine Novog Sada (Katolička porta 2, tel. 021/452-344), radnim danima od 8h do 14h, kao i ON-Line: http://online.muzickaomladina.org/karte//#/login ,osim za Novogodišnji gala koncert 22. decembra, gde se ulaznice prodaju na blagajni Srpskog narodnog pozorišta (Pozorišni trg 1, tel. 021/520-091) i on line: https://prodaja.snp.org.rs/sr/site/index

Cene ulaznica se kreću od 500,00 do 2.000,00 dinara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *