Moja Srbija

Pismo Deda Mrazu

Bira se najlepše pismo Deda Mrazu

Tradicionalni nagradni konkurs Pošte Srbije počinje 1. novembra

Nagradni literarni i likovni konkurs Pošte Srbije „Piši Deda Mrazu” počinje 1. novembra i trajaće do 5. decembra 2020. godine. I ove godine pozivamo najmlađe – decu uzrasta do 10 godina iz cele Srbije, da učestvuju, da budu kreativna i da, otkrivajući lepote umetnosti i pisane reči, oslobode svoj talenat i prepuste se mašti, koju ovo praznično doba godine posebno inspiriše.

Mladi autori mogu se opredeliti za crtež, kolaž, stihove, priču, poruke, čestitke, želje, ili kombinovati literarne i likovne tehnike i formate. Učešće može biti samostalno, ili grupno – slanjem grupnih radova preko predškolskih i školskih ustanova. Radove će ocenjivati stručni žiri, a Pošta Srbije će nagraditi po tri najbolja autora u obe konkurencije. Prigodne plakete najuspešnijim autorima, kao i nagrade – hoverbord, trotinet i roleri dodeljuju se u pojedinačnoj konkurenciji, a tri mini muzičke linije pripašće najuspešnijim vaspitnim i obrazovnim grupama.
Radove je potrebno slati na adresu: Poštanski pregradak 900, 11000 Beograd 6, sa naznakom: Nagradni konkurs „Piši Deda Mrazu”, do 5. decembra.

Podatke o autoru – ime, datum rođenja, adresa i kontakt telefon roditelja/staratelja, potrebno je navesti na poleđini rada. Na grupnim radovima, navodi se naziv, adresa i kontakt telefon ustanove, odeljenje ili vaspitna grupa, kao i broj dece koja su učestvovala u kreiranju. Uz sve radove, obavezno je priložiti izjave roditelja o saglasnosti za korišćenje i obradu navedenih podataka o autorima, od strane Pošte Srbije, a za potrebe konkursa.
Konkursom „Piši Deda Mrazu”, koji se ove godine održava 18. put zaredom, Pošta tradicionalno podstiče razvoj dečje kreativnosti i negovanje kulture pisanja i pismenosti. Samo na prošlogodišnjem konkursu sa velikim uspehom učestvovalo je preko jedanaest hiljada mališana.

Uslovi nagradnog konkursa i obrasci izjava o saglasnosti, istaknuti su na sajtu Pošte www.posta.rs. Za dodatne informacije na raspolaganju je i kontakt telefon 011-3064-102.

Foto: Pošta – I. Đ.