Besplatna filmska radionica u DOB-u: Indie Film Fitness

Indie Film Fitness Workshop

Besplatna filmska radionica u DOB-u: Indie Film Fitness

Prvi Indie Film Fitness Workshop u okviru 7. Festivala američkog nezavisnog filma

Dom omladine Beograda, u okviru 7. INDIE BELGRADE – Festivala američkog nezavisnog filma, raspisuje konkurs za prijavu na Indie Film Fitness Workshop. Radionica će biti realizovana od 19. do 21. novembra 2021. godine. 

Svi zainteresovani se mogu prijaviti slanjem konkursne dokumentacije, koja treba da sadrži kratku biografiju (ne dužu od jedne strane) i scenario ILI tritment ILI storilajn, na mejl dragan.nikolic@domomladine.orgRok za prijavu je 27.10.2021. Izbor kandidata biće objavljen do 11.11.2021. Učešće u radionici je besplatno. Projekte selektuje i radionicu vodi reditelj i scenarista Darko Lungulov.

Vrlo je teško i neizvesno doći do svog prvog dugometražnog filma. Kako snimati nezavisne filmove, sa ili bez budžeta? Kako doći do svog prvog dugometražnog filma? Kako „prepakovati” scenario i učiniti ga lakšim za realizaciju? Ovo su samo neka od pitanja na koja će ovogodišnji Indie Film Fitness Workshop pokušati da vam pomogne u traženju odgovora.

Cilj radionice je da filmske ideje dobiju bolji oblik i neodoljivu filmsku figuru. Da pokažu kako se osloboditi svih viškova u priči ili suvišnih rediteljskih rešenja i zahteva, i da ono što krasi narativ i predstavlja njegovu vrlinu zasija u svom punom filmskom sajaju.

Darko Lungulov završio je filmske studije na CCNY, SAD. Njegov debitantski igrani film Tamo i ovde na Tribeca festivalu 2009. osvaja nagradu Najbolja njujorška priča i dobija odlične kritike u Holivud Reporteru, Varajetiju i Njujork Tajmsu. Osvojio je 20 nagrada na više od 50 međunarodnih filmskih festivala. U bioskopskoj distribuciji u: SAD, Nemačkoj, Švajcarskoj, Mađarskoj, Grčkoj, prava za prikazivanje prodata u 21 zemlji. FIPRESCI Srbija proglasio je Darka za najboljeg režisera 2009. Spomenik Majklu Džeksonu, njegov drugi igrani film, svetsku premijeru imao je na Karlovim Varima 2014. Između ostalih, dobio Eastern European Film Award na Santa Barbara festivalu 2015. a u Monte Karlu nagradu za najbolji scenario. Prikazan na 40 festivala, dobio 8 nagrada. Kao koscenarista sarađuje sa Mirjanom Karanović na njenom rediteljskom debiju, filmu Dobra žena, koji je svetsku premijeru imao na Sundance festivalu 2016. Tokom 2016. i 2017. Darko je režirao 18 epizoda serije Sumnjiva Lica. Od 2015. je u produkciji dokumentarnog filma o YU Grupi koji će imati premijeru 2022. godine.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *