Moja Srbija

16. Beogradski karneval brodova

Beogradski karneval brodova – „Budi kao reka!”

Subota, 28. avgust

Beogradski karneval brodova biće održan u subotu, 28. avgusta, na Sava promenadi, odnosno delu reke Save od Tramvajskog mosta do mosta Gazela, gde posetioce očekuje bogat program namenjen čitavim porodicama.

Muzički nastupi poznatih izvođača, koncerti za decu, edukativne i zabavne radionice, kao i profesionalni animatori i ljudi na štulama i ove godine biće neizostavni deo programa Karnevala brodova kojim se simbolično skreće pažnja na beogradske reke i obale.

Program počinje u 16.30 časova defileom Policijskog orkestra, mažoretkinja iz Bele Crkve i vitezova Udruženja Svibor. Uslediće koncert za decu na kom nastupaju naši poznati kantautori Leontina, Jelena Tomašević i Tijana Dapčević, koji će uz dečji hor „Čarolija” izvesti hitove sa festivala Dečje beogradsko proleće.

Centralni deo događaja, svečana povorka dekorisanih plovila, počeće u 18.30 časova i kretaće se uzvodno od Brankovog mosta do kraja Sava promenade. Sva plovila učestvuju u izboru za najlepše dekorisan brod, a pobednike očekuju vredne nagrade.

Kao najava spektakularne operske predstave „Karmen”, koju će premijerno, početkom septembra, izvesti naši najbolji operski pevači, posetioci Karnevala brodova će imati posebnu priliku da čuju deo numera ovog slavnog dela.

Uslediće večernji koncert grupe „Texas Flood”, predvođene Nenadom Zlatanovićem, koji je stekao reputaciju jednog od vodećih gitarista u Srbiji nastupajući sa svetski slavnim imenima i značajnim rok i bluz muzičarima.

Tokom manifestacije, u prostoru TC Galerija, mališani mogu učestvovati u kreativnoj radionici Dečjeg kulturnog centra „Budi kao reka” i da inspirisani rekom, brodovima i likovima iz bajki izrađuju maske. Na istom mestu, savetovalište Bebiron biće na raspolaganju budućim i mladim mamama za sva pitanja veѕana za roditeljstvo. Posetioci na šetalištu će se zabaviti uz performere i ljude na štulama Cirkusfere, organizacije za razvoj savremenog cirkusa, umetničke animacije, savremenog i uličnog teatra koja okuplja multidisciplinarne umetnike, a uživaće i u Venecijanskom karnevalu koji priređuje TC Galerija i Belgrade Waterfront.

Na Karnevalskom bazaru, posetioci će moći da kupe domaće organske proizvode, zdravu hranu, kao i umetnine, dizajnirani nakit, suvenire i različite unikatne proizvode domaće izrade.

Beogradski karneval brodova organizuje Turistička organizacija Beograda uz podršku Skupštine grada Beograda i u saradnji sa Belgrade Waterfront i TC Galerija.

Javni poziv vlasnicima plovila da se prijave za učešće u povorci na reci još uvek je u toku! Prijave su najkasnije do četvrtka 26.08. na adresu bgkarnevalbrodova@gmail.com.

Kontakt osoba: Aleksandar Mitrović, 0628852216.