KolacBendovi Groza i Kolac stižu u klub Atom

Po prvi put u Srbiju dolazi nemački black metal bend Groza. Uz njih nastupa i beogradski Kolac. Mesto svečanog okupljanja je klub Atom, a datum je nedelja, 4. decembar. Ulaznice po ceni od 1300 dinara u pretprodaji su preko Tickets.rs, a na ulazu su 1500 dinara.

Groza je nastala 2016. u bavarskom gradiću Mühldorf am Innu kao solo projekat. Bolji poznavaoci black metal prilika i sveta će odmah povezati ovo ime sa Mglinim prvim studijskim albumom iz 2008, a osnivač P.G. ne krije veliki uticaj na njegov muzički izraz. Nakon dve godine P.G. je okupio bend oko sebe i ubrzo nakon toga je svetlo dana ugledao njihov album prvenac „Unified in Void”, koji je izdao AOP Records. Tri godine nakon toga za istu izdavačku kuću izdaju album „The Redemptive End”, koji će i da promovišu ovom prilikom u Atomu. Ljubitelji bendova kao što su Mgla, Uada ili Gearea, sigurno će simpatizovati ove Nemce koji polako, ali sigurno, grade svoje ime u svetu black metala. Članovi benda su P.G. na vokalu i gitari, kao i njegov kolega U.A, M.S. je na basu, dok je za bubnjevima T.H.Z.

Kolac je beogradski black metal bend koji su 2006. osnovali pevač Zlorog i basista Grob. „Kolac je pokrenut sa jednostavnom željom da se svira black metal onako kako smo mi voleli da ga slušamo, bez izmišljanja i kvazi-eksperimentisanja.” Dosad su izdali nekoliko demoa, splitova i lajvova, a svakako vredi istaknuti i dva ful albuma: „Bastard Son is Dead” iz 2011. i „Zauvek crni” iz 2014. Uz spomenute Zloroga i Groba, bend čine gitarista Omadan IX i bubnjar Sirius.