Riot fest

3. Belgrade Riot Fest ove subote u Domu omladine

Ovogodišnje, treće izdanje Belgrade Riot Festa održaće se u subotu, 21. oktobra u sali Amerikana u Domu omladine Beograda, a u organizaciji Route 011.

Na festivalu će, kao i prethodnih godina, nastupiti vodeća imena domaće streetpunk i Oi! scene – Drink or Die, Birtija, Štab, Cepeni Ćunci i Žuta Minuta, dok iz Velike Britanije na Riot Fest dolaze legendarni pankeri The Last Resort.

Ulaznice po ceni od 1490 din. mogu se nabaviti preko mreže Eventim, kao i u Felix Shopu i TC Sremska. Na dan festivala cena karte iznosiće 1890 dinara.

O izvođačima:

Zrenjaninski pank bend Drink or Die nastao je, prema njihovim rečima, kasne jeseni 2002. ili ranog leta 2003. godine. Tadašnji sastav činili su Malba (vokal), Živa (gitara), Kecman (bas) i Jani (bubanj). U proleće 2004. bendu se priključuje još jedan vokal, pevač Miroslav Sporin, koji bend dovodi do top 100 zrenjaninskih bendova.

Birtija je beogradski Oi!/streetpunk sastav, oformljen 2006. godine, kada je izašao i prvi album pod simboličnim nazivom „Prva tura“. Njihova diskografija broji nekoliko albuma, singlova, kao i jedan EP, a postavu benda čine Vajagić (vokal), Šone (bubnjevi), Pegan (bas) i Mare (gitara).

Bend Štab, relativno mlad oi!/streetpunk sastav, nastao je u proleće prošle godine, a članovi benda su Škodra (vokal, gitara), Toni (gitara), Škrga (bas, bek vokal) i Bane (bubanj). Kako su do sada održali samo jednu svirku, Štab planira da se u narednom periodu koncertno aktivira, ali i da se posveti snimanju prvog studijskog albuma.

Bend Cepeni Ćunci nastao je 1991. godine u Ladovici, a šest godina kasnije izlazi i prvi studijski album pod nazivom „Bugarska politika“. Godine 2001. izbacuju album „U zadnjem trenutku“, a u toku je snimanje trećeg studijskog albuma.

Žuta Minuta je beogradski sastav oformljen 2008. godine. Izuzetno aktivan, bend iza sebe ima tri studijska albuma, mnogo svirki i nastupa u zemlji i regionu, a njihovi hitovi našli su se na nekoliko domaćih i stranih pank i oi! kompilacija. Trenutno rade na promociji poslednjeg studijskog albuma „I…šta ćemo sad?“.

The Last Resort je čuveni engleski Oi! sastav, nastao osamdesetih godina prošlog veka, a nazvan po tada poznatoj pank i skinhed prodavnici u Londonu. Prvi album pod nazivom „A Way of Life – Skinhead Anthems“ objavili su 1982. godine, a njihova diskografija danas broji još četiri studijska albuma. Tokom godina bend je nekoliko puta prestajao sa radom i menjao sastav, a trenutnu postavu čine Roi (vokal), JJ (bas), Beef (gitara) i Mik (bubanj).


Ostavite svoj komentar na Twitter-u:

[rotatingtweets screen_name=’mojasrbija_rs’ include_rts = ‘1’ show_follow = ‘1’ links_in_new_window = ‘1’ tweet_count = ’10’]