Bean Festival 2017

Bean festival

Ovog vikenda 13. međunarodna pasuljijada u Novom Sadu

Međunarodno takmičenje u kuvanju pasulja, Bean Festival, održaće se 9. i 10. septembra na Salašu 137 na Čeneju kod Novog Sada.

Manifestacija će početi u subotu, 9. septembra Etno sokakom i Salašarskom pijacom, u okviru koje će, kao i prethodnih godina, biti organizovana izložba vina, cveća, slatkiša i tradicionalnih umetnina, a posetioci pasuljijade imaće prilike da degustiraju piće i hranu, ali i da prisustvuju pečenju rakije i pripremi zimnice.

Svečano otvaranje manifestacije zakazano je za 10. septembar u 11 časova, nakon čega će uslediti centralni događaj – takmičenje u kuvanju pasulja. Organizatori Bean festivala su kao nagradni fond izdvojili 100 000 dinara, a na festivalu će ove godine snage odmeriti takmičari iz cele Srbije, ali i ekipe iz Slovačke, Mađarske, Rumunije, Italije, Škotske, Nemačke, Kine…

Drugog dana manifestacije na programu su i Ravničarske igre – navlačenje konopca, bacanje starog bicikla, brzo jedenje i nošenje 50 kg pasulja… U okviru pratećeg programa održaće se i mala škola jahanja, likovna kolonija, škola kuvanja i nagradna igra za posetioce, a Bean Festival će i ove godine sprovesti humanitranu akciju „Pogodi u srce“.

Pored gastro-turističkog, Bean festival je manifestacija i kulturno-umetničkog karaktera, pa će tako i ove godine posetioci uživati u bogatom muzičkom programu. Prvog dana manifestacije, 9. septembra od 20 časova nastupiće ženski tamburaški orkestar „La Banda“, dok je za 22 časa zakazan Bean Party – Tamburaši Salaša 137. U nedelju, nakon svečanog otvaranja, koncert će održati Đorđe Čavić sa tamburaškim orkestrom „Romansa“, dok će od 14:30 nastupiti sastav Apsolutno romantično. Pobednik ovogodišnje pasuljijade biće proglašen u nedelju od 16 časova, a nakon dodele priznanja, za sam kraj festivala, publiku očekuje nastup benda Šinobusi.

Organizator Bean Festivala – Međunarodnog takmičenja u kuvanju pasulja je Udruženje građana „Ekocentar Vodomar 05“ iz Temerina. Ovogodišnje izdanje je 13. po redu, a na ovoj lokaciji održava se od 2015. godine, kada se festival preselio iz Temerina.


Ostavite svoj komentar na Twitter-u:

[rotatingtweets screen_name=’mojasrbija_rs’ include_rts = ‘1’ show_follow = ‘1’ links_in_new_window = ‘1’ tweet_count = ’10’]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *