Banca Intesa Moj izbor za društvenu odgovornostBanca Intesa je dobitnik priznanja Moj izbor 2014 za društvenu odgovornost za ulaganje u humanitarne projekte

Tokom prethodnih 12 meseci, Banka Inteza je pokrenula više humanitarnih projekata i inicijativa, usmerenih na pružanje pomoći porodicama koje su pogođene poplavama, na pomoć starim licima, ali i za novogodišnje poklone mladima bez roditelja ili sa posebnim potrebama. Uz to, Banka Inteza upućuje niz donacija u humanitarne svrhe za lečenje pojedinaca.

Banca Intesa je na različite načine izdvojila 29,8 miliona dinara za suzbijanje posledica poplava. Banka i kompanija MasterCard realizovale su tokom jula kampanju „Budite deo dobrog dela“ u okviru koje su za svako plaćanje izvršeno Banca Intesa Maestro i MasterCard platnim karticama donirale 10 dinara za pomoć porodicama pogođenim poplavama, a Banca Intesa je, pored toga, pružila podršku Vladi Republike Srbije u borbi sa posledicama poplava kroz novčnanu i materijalnu pomoć. Takođe, stručna komisija nagrade „Moj izbor“ uzela je u obzir i činjenicu da je Banca Intesa u posednjih godinu dana sprovela i tradicionalnu akciju prikupljanja novogodišnjih paketića za decu bez roditelja i decu sa posebnim potrebama „Zapakuj poklon, izmami osmeh“, ali i uručila pakete humanitarne pomoći korisnicima klubova za penzionere u Novom Sadu, Kragujevu i Kamenici u novembru 2013.