ConArtan Lili, Koi Koi na CON konferenciji u Novom Sadu

U Novom Sadu u SKCNS Fabrika 17. i 18. decembra, u omladinskom centru Opens i u klubu Tunel, biće održana dvodnevna konferencija i prateći muzički programi u okviru platforme CON.

CON je konferencija, CON su koncerti i klabing, CON kreira veze među kreativcima iz raznih oblasti, CON povezuje najrelevantnije aktere regiona sa ciljem razmene ideja i iskustava iz prakse.

U okviru muzičkog programa CON-a nastupiće: Artan Lili, Koi Koi, Bolesna Štenad, Tapan i mnogi drugi.

U okviru CON konferencije namenjene profesionalcima koji rade u domenu kreativnih industrija iz Srbije, Mađarske, Hrvatske, Nemačke i drugih zemalja, publika će imati prilike da sluša predavanja i razgovore regionalnih i evropski lidera poput Holgera Jan Schmidta,  generalnog sekretara evropske festivalske asocijacije „YOUROPE”, najvećeg udruženja evropskih festivala popularne muzike koje broji više od 100 članova iz 25 zemalja i Sare Gigante, menadžerke Charm Music-a. Među koncertima koje je Sara promovisala za Charm Music su: Sting, The Cure, Arctic Monkeys, Tame Impala, The Smile, Eros Ramazzotti, Dead Can Dance, Garbage, Iron Maiden, 2Cellos, zatim Márka Bóne menadžera iz Budimpešte, jednog od producenata Balaton Sound-a, VOLT festivala i Sziget-a, Andrasa Bertu, direktora marketinga u House of Music i International Ticketing Director Exit Festivala, Zorana Vulovića, osnivača Arsenal Festa, koji se od 2011. godine održava svakog juna u Kragujevcu, Zlatane Pavlović, CEO Lovefest-a, Vlade Janjića, ikone srpskog klabinga i osnivača renomiranog festivala Apgrade, Maje Cvetković iz  benda E-Play, Branke Glavonjić, urednice kultne emisije Bunt, Predraga Ivanovića CEO-a agencije Odličan hrčak, CEO-a i programskog menadžera Elektropionir kluba i Anti Shop-a, menadžera i bukera proslavljenih bendova kao što su Obojeni program, Partibrejkersi, Kanda Kodža i Nebojša, Zoster.

Lista učesnika konferencije nije konačna i biće uskoro kompletirana i objavljena.

CON je deo međunarodnog  projekta Rivers to Communities (R2C), koji zajedno organizuju Cinema City i Kultura Nova iz Srbije i Pro Progresione, DDTG i Grand Café iz Mađarske u okviru programa Intereg IPA CBC Srbija – Mađarska. R2C povezuje dve države, veliki broj naroda i kultura sa ciljem boljeg razumevanja i mekše granice.