Antonio Serano i Vojvođanski simfonijski orkestar u Sinagogi Novog Sada

Antonio Serano i Vojvođanski simfonijski orkestar u Sinagogi Novog Sada

Otvaranje Novosadskog muzičkog leta na Svetski dan muzike, 21. juna!

Obeležavajući ovaj, veoma značajan dan i Novi Sad će biti deo sveta, i to sasvim posebnim događajem na otvorenom – koncertom Vojvođanskog simfonijskog orkestra i slavnog španskog virtuoza na usnoj harmonici Antonija Serana, koji će biti održan u dvorištu OTP banke, u strogom centru grada, s početkom u 21 čas.

Koncertom će dirigovati maestro Alan Bjelinski iz Hrvatske.

Na programu su dela Astora Pjacole, Džordža Geršvina, Feliksa Mendelsona i drugih slavnih kompozitora.

Jedan od danas najboljih i najtraženijih džez muzičara u svojoj zemlji – Antonio Serano, proslavio se brzo, izrazitom muzikalnošću i impresivnom tehnikom koji i njegove solističke koncerte pretvaraju u nezaboravne spektakle. Serano nastupa širom sveta. Poznat je kao umetnik koji je sarađivao s velikim muzičkim imenima poput slavnog Paka de Lusije. Duboko osećanje i razumevanje muzike omogućava mu da se s podjednakom lakoćom kreće kroz različite stilove – od klasične muzike preko džeza i flamenka do popa.

Ako mislite da jedna usna harmonika ne može bogatstvom i nežnošću zvuka i lepotom boje da vas potpuno opčini, onda sigurno niste još čuli kako svira Antonio Serano.

Ulaznice za koncert su u prodaji na biletarnici Gigs Tix-a (Kralja Aleksandra 12 – Tržni centar „Pariski magazin”) radnim danima i subotom od 9č. do 19.30č, kao i on-line na linku:
https://new.gigstix.com/event/antoniuo-seranno-i-vso-novi-sad-21-jun-2023/

Cena karte: 1.000 dinara

U slučaju lošeg vremena koncert će biti priređen u Sinagogi.

Pokrovitelj Novosadskog muzičkog leta je Grad Novi Sad.