Alternative u znaku Nesvrstanih

Izložba „Ovo nije rat: Oslobođenje duha i zemlje, u mastilu i na delu”

Alternative u znaku Nesvrstanih

U sredu, 8. decembra, u Domu kulture „Studentski grad”, izložbom „Ovo nije rat: Oslobođenje duha i zemlje, u mastilu i na delu”, nastale u saradnji DKSG i Muzeja afričke umetnosti, otvoreno je ovogodišnje izdanje festivala Alternative film/video.

Ljubitelje festivala ALTERNATIVE i posetioce izložbe, u Galeriji Doma kulture „Studentski grad”, pozdravili su: Boris Postovnik, direktor DKSG-a, kustoskinje izložbe Emilija Epštajn i Ana Knežević, Ivan Velisavljević, urednik Arhiva Doma kulture „Studentski grad” i umetnički duo Doplgenger – Isidora Ilić i Boško Prostran.

Otvaranju izložbe i festivala, prisustvovali su i predstavnici ambasade Alžira.

Projekcija filmova Prvog takmičarskog programa počela je u 20 časova, u Velikoj sali DKSG-a, u kome su posetioci festivala imali priliku da pogledaju 10 filmova.

Da podsetimo, tema ovogodišnjeg izdanja festivala su Nesvrstani, a biće prikazano preko 40 eksperimentalnih, alternativnih, ličnih, avangardnih i političkih filmova iz celog sveta, uključujući filmove iz nesvrstanih zemalja poput Ekvadora, Čilea, Konga, Indije, Tajlanda…Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.