Grawe

Aktivnosti Austrijske poslovne zajednice u Srbiji

Austrijska poslovna zajednica u Srbiji rado pruža svoju podršku u ovim teškim vremenima kroz sponzorisanje zaštitnih maski. Darovano je preko 3.000 maski Domu zdravlja „Dr Simo Milošević“ – Čukarica u Beogradu, čiji su zdravstveni radnici takođe zaduženi za privremenu bolnicu na Beogradskom sajmu.

Jovana Kobald, suvlasnica i dizajnerka brenda Jkobald , pokrenula je u saradnji sa ADVANTAGE AUSTRIA Serbia – Trgovinskim odeljenjem Ambasade Austrije u Beogradu, projekat „Masks4Serbia“. Iskoristila je svoje znanje iz oblasti mode i dizajna, kako bi pokrenula proizvodnju potrebnih zaštitnih maski s ciljem da podrži srpske zdravstvene radnike koji se bore na prvoj liniji protiv Covid-19. Zahvalni smo na podršci austrijskih kompanija koja posluju u Srbiji i koja su finansijski podržala ovaj projekat: GRAWE osiguranje , špedicija Gebrüder Weiss, Wiener Städtische osiguranje, benzinske pumpe OMV i INÖvative Law & Mediation.

Osim toga, austrijsko osiguranje GRAWE Srbija je u organizaciji Privredne komore Srbije i ADVANTAGE AUSTRIA doniralo 230 antibakterijskih dušeka za Beogradski sajam, privremenu COVID bolnicu. Takodje je darovalo 2,5 miliona dinara za kupovinu respiratora i drugu medicinsku opremu za borbu protiv virusa COVID-19. Do sada je ovo osiguranje realizovalo donacije u ukupnom iznosu od 3 miliona dinara.