Festival filmskog scernarija

14 filmova ovog vikenda na Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji

Ovogodišnji Festival filmskog scenarija, 41. po redu, održava se od 13. do 17. avgusta u Vrnjačkoj Banji.

Na festivalu će ove godine biti prikazano ukupno 14 filmova, koji će se takmičiti za prve tri nagrade za najbolji scenario. Među njima su i „Rekvijem za gospođu J“ Bojana Vuletića, „Ime: Dobrica, Prezime: nepoznato“ Srđe Penezića, „Jesen samuraja“ u režiji Danila Bećkovića i po scenariju Dimitrija Vojnova, „Afterparti“ Luke Bursaća i „Kozje uši“ (režija: Marko Kostić, scenario: Vladislava Vojnović).

Ostvarenja koja će ove godine biti na programu festivala su i „Naši očevi, majke i njihova djeca“ Sanje Savić, „Biser Bojane“ u režiji Milana Karadžića i po scenariju Vladana Đurđevića, „Santa Maria della Salute“ (Zdravko Šotra), „Slepi putnik na brodu ludaka“ (režija: Goran Marković, scenario: Vule Žurić), „Stado“ Nikole Koja i Nebojše Romčevića, i „Zona Zamfirova II deo“ (režija: Jug Radivojević, scenario: Ivana i Miroslav Mitić). Predrag Jakšić će se publici u Vrnjačkoj Banji predstaviti filmom „Povratak“, a Ivan Marinović ostvarenjem „Igla ispod praga“.

Uoči otvaranja publika će imati prilike da pogleda film „Vetar“ u režiji Tamare Drakulić i po scenariju Ane Rodić, a po zatvaranju ovogodišnjeg festivala biće van konkurencije prikazano ostvarenje „Na mlečnom putu“ Emira Kusturice.

Nagrade će na ovogdišnjem Festivalu filmskog scenarija dodeliti žiri koji će činiti producent i magistar nauka iz oblasti umetnosti filma Feti Dautović, reditelj i scenarista Stevan Filipović i Milan jelić, glumac, scenarista i reditelj.

Festival filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji održava se od 1977. godine.


Ostavite svoj komentar na Twitter-u:

[rotatingtweets screen_name=’mojasrbija_rs’ include_rts = ‘1’ show_follow = ‘1’ links_in_new_window = ‘1’ tweet_count = ’10’]