4 Maljčika objavila klavirsku verziju pesme „Dok dobuje kiša”

4 Maljčika

4 Maljčika objavila klavirsku verziju pesme „Dok dobuje kiša”

Pijanisti Aleksandar Šandorov i Nemanja Nikolić pod imenom „4 Maljčika” objavili su singl i spot „Dok dobuje kiša”, instrumentalnu verziju čuvene pesme, koju je napisao za legendarne „Idole” Vlada Divljan, sada u originalnom spoju sa delom velikog ruskog kompozitora Sergeja Prokofjeva.

Sa kompozicijom „Dok dobuje kiša”, koju su snimili najpre „Idoli” na mini albumu „VIS Idoli” (1981), a potom i Divljan (1958-2015) na samostalnoj „Odbrani i zaštiti” (1996), „4 Maljčika” najavljuju svoj predstojeći koncertni album snimljen prošle godine uživo u dvorani „Kolarac” u Beogradu, koji će objaviti Long Play i Društvo ljubitelja popularne kulture.

Profesor na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu Šandorov je sa svojim kolegom pijanistom Nemanjom Nikolićem premijerno predstavio spoj muzike Divljana i Prokofjeva (1891-1953), na dva koncerta iste večeri 30. oktobra 2020. godine u Kolarcu.

„Nakon preslušavanja i gledanja oba koncerta napravili smo Nemanja i ja prvi izbor za sledeći spot koji je obuhvatao tri naslova. Nakon toga odlučili smo se da to bude ‘Dok dobuje kiša’. Nekako nam se učinilo da je najbolje prikazala ono što smo želeli i da najbolje oslikava to veče na Kolarcu”, objašnjava Šandorov.

U spotu autora Bratislava Stevanovića gledaoci i slušaoci mogu posvedočiti kako je „Dok dobuje kiša”, prema rečima Šandorova, „uletela u Prokofjeva kao da je to tako prirodno i logično i baš se nametnula”.

Bliski prijatelj, saradnik na prvom Divljanovom samostalnom albumu „Tajni život A.P. Šandorova” (1988), zatim član pratećih bendova Old Stars i Nevladina organizacija, Šandorov je sa Divljanom odavno maštao o spoj dve muzike, ali je Vladina bolest sprečila realizaciju.

Foto: Dušan Stojančević

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *