38. Višnjićevi dani

Višnjićevi dani
Višnjićevi dani

Višnjićevi dani – 250 godina od rođenja Filipa Višnjića

Manifesatcija „Višnjićevi dani“ ove godine obeležava jubilej – 250 godina od rođenja narodnog pesnika i guslara Filipa Višnjića. Manifestacija će trajati od 2. do 6. novembra, a program 38. Višnjićevih dana biće upriličen u Kulturno obrazovnom centru Šid, Višnjićevu, kao i u biblioteci „Simeon Piščević“ u Šidu, gde će se održati promocije, koncerti i susreti pisaca.

Svečano otvaranje manifestacije predviđeno je za 2. novembar podizanjem Višnjićeve zastave na jarbole ispred Kulturno obrazovngog centra Šid, dok će se 4. novembra održati parastos, polaganje venaca na grob Filipa Višnjća u Višnjićevu, kao i otvaranje etno postavke „Filip Višnjić“.

Organizacioni odbor „Višnjićevih dana” svake godine raspisuje konkurs za dodelu „Višnjićeve nagrade“. Nagrada se dodeljuje u dve kategorije: nagrada za životno delo i nagrada za mlade, starosti do 30 godina. Imena dobitnika biće objavljena na svečanom otvaranju „Višnjićevih dana”, a nagrade će biti uručene na svečanoj akademiji, koja je planirana za nedelju, 5. novembar.


Ostavite svoj komentar na Twitter-u:

[rotatingtweets screen_name=’mojasrbija_rs’ include_rts = ‘1’ show_follow = ‘1’ links_in_new_window = ‘1’ tweet_count = ’10’]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *