Telekom Srbija
Telekom Srbija donirao aparat za ispitivanje sluha novorođenčadi

Telekom Srbija je omogućio nabavku aparata za ispitivanje sluha kod novorođenčadi u subotičkoj Opštoj bolnici. Zahvaljujući ovoj vrednoj donaciji na Odeljenju za ORL biće unapređen kvalitet pružanja zdravstvenih usluga i lečenje najmlađih pacijenata.

Direktor Opšte bolnice u Subotici dr Goran Bićanin istakao je da uz pomoć donacije Telekoma Srbija Odeljenje za bolesti uha, nosa i grla sada raspolaže uređajem za skrining sluha kod novorođenčadi.

„Aparat Accuscreen OAE služi za ispitivanje sluha kod beba kako bi se pravovremeno dijagnostikovala eventualna oštećenja sluha. Pregledi se vrše u našoj Audiološkoj ambulanti u polikliničkom delu bolnice, dve nedelje nakon rođenja bebe, istog dana kada novorođenče ima zakazan kontrolni neonatološki pregled. Opšta bolnica Subotica zahvaljuje Telekomu Srbija na donaciji i pokazanoj humanosti za naše male pacijente“, izjavio je direktor te zdravstvene ustanove.

U svojim društveno odgovornim aktivnostima Telekom Srbija nastoji da bude odgovoran partner zajednice i da pomoć i podršku pruži onima kojima je najpotrebnija.

„Uloga velikih kompanija je i podrška društvu u celini. Drago nam je što smo doprineli da subotička bolnica, kao najznačajnija zdravstvena ustanova za pacijente sa severa Bačke, bude opremljena tako da može da poboljša kvalitet zdravstvenih usluga koje pruža, u ovom slučaju najmlađim pacijentima“, izjavio je Ilija Markov, koordinator Izvršne jedinice Subotica Telekoma Srbija.

U Opštoj bolnici Subotica prošle godine na stacionarnom lečenju i u dnevnoj bolnici lečeno je 30.000 pacijenata, u specijalističkim ambulantama oko 700.000, a dnevno se pregleda više od 700 pacijenata.

Izvor: Telekom Srbija i www.drustvenaodgovornost.rs