24. Drinska regata

Drinska regata Bajina Bašta

24. Drinska regata – spremni za aDrinalin?

Ovogodišnja Drinska regata u Bajinoj bašti, 24. po redu, održaće se od 19. do 23. jula 2017. godine, a pored velikog spusta rekom Drinom obuhvatiće i brojne prateće sadržaje.

Prema rečima organizatora, za ovogodišnju manifestaciju pripremljen je veoma sadržajan program, a cilj je da se, pored tradicionalno odličnog provoda, svim gostima Drinske regate predstavi kompletna turistička ponuda Bajine Bašte, kao i regiona Podrinja i zapadne Srbije.

Tako će se ove godine u sklopu Regate održati i muzički festival Most fest (21. i 22. jul) na kome će, između ostalih, nastupiti i bendovi Kerber i Neverne bebe. Posetioci će moći da uživaju i u egzibicionim skokovima sa mosta u reku Drinu (izletište Rača) kao i u takmičenju u pripremanju riblje čorbe pored rečice Vrelo, a na trgu i u glavnoj ulici organizovaće se Sajam suvenira, domaće radinosti, meda i rakija. Veliki spust rekom Drinom od Perućca do Rogačice zakazan je za subotu, 22. jul od 11 časova.

Drinska regata Bajina Bašta
Bajina Bašta već skoro četvrt veka organizuje Drinsku regatu koja je najveća manifestacija na vodi u regionu i sa celokupnim sadržajem i po masovnosti jedna od najznačajnijih turističkih manifestacija u Srbiji. Održava se u uspomenu na drevne drinske splavare i predstavlja spoj tradicije sa savremenim turističkim trendovima, a veliki zabavno-rekreativni spust i raznovrstan prateći program svake godine privuku preko 100 000 posetilaca.

U 2016. godini Drinska regata je nagrađena sa dva najznačajnija priznanja u turizmu u Srbiji, tako da je i zvanično krunisana kao najbolja srpska turistička manifestacija. Od strane Turističke organizacije Srbije Drinskoj regati je na Svetski dan turizma dodeljen Turistički cvet 2016 za najbolju turističku manifestaciju, a Privredna komora Srbije i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Drinskoj regati dodelili su nagradu „Najbolje iz Srbije 2016“ za najbolju turističku manifestaciju u funkciji promocije Srbije.

Detaljne informacije o programu 24. Drinske regate i sve podatke vezane za turizam u Bajinoj Bašti možete dobiti na telefon Turističkog informativnog centra u Bajinoj Bašti 031/866-903, kao i putem mejla info@taradrina.com i FB strane www.facebook.com/BajinaBastaInfo


Ostavite svoj komentar na Twitter-u:

[rotatingtweets screen_name=’mojasrbija_rs’ include_rts = ‘1’ show_follow = ‘1’ links_in_new_window = ‘1’ tweet_count = ’10’]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *