Moja Srbija

17. Beogradski karneval brodova

17. Beogradski karneval brodova – „Budi kao reka!”

Subota, 9. jul, 18.00 – 22.30 časa, Sava promenada

17. Beogradski karneval brodova biće održan u subotu, 09. jula, na Sava promenadi, odnosno delu reke Save od Tramvajskog mosta do mosta Gazela, gde posetioce očekuje bogat program namenjen čitavim porodicama.

Muzički nastupi poznatih izvođača, koncerti za decu, edukativne i zabavne radionice, i profesionalni animatori i ove godine biće deo programa na obali tokom Karnevala brodova, kojim se simbolično skreće pažnja na gradske reke i obale.

Program počinje u 18.00 časova defileom Policijskog orkestra, mažoretkinja iz Bele Crkve, animatora Komičnog teatra i koncertom dečjeg hora Čarolija.

Centralni deo događaja, svečana povorka dekorisanih plovila, počeće u 18.30 časova i kretaće se uzvodno od Brankovog mosta do kraja Sava promenade. Sva plovila učestvuju u izboru za najlepše dekorisan brod, a pobednike očekuju vredne nagrade.

Uslediće koncerti grupe „Belgrade Groovz”, koju čine naši renomirani muzičari i grupe „Texas Flood”, predvođene Nenadom Zlatanovićem, koji je stekao reputaciju jednog od vodećih gitarista u Srbiji nastupajući sa svetski slavnim imenima i značajnim rok i bluz muzičarima.

Na Karnevalskom EKO bazaru, koji je postao neizostavni deo ove manifestacije, posetioci će moći da kupe domaće organske proizvode, zdravu hranu, kao i umetnine, dizajnirani nakit, suvenire i različite unikatne proizvode domaće izrade. Deo postavke Eko bazara je Master Kraft, sa brojnim izlagačima.

PROGRAM

  • 18.00 Defile Policijskog orkestra, mažoretkinja i animatora Komičnog teatra
  • 18.15 Koncert Dečijeg kulturnog centra i Hora Čarolija
  • 18.30 – 20.00 Svečani defile okićenih plovila
  • 20.00 Koncert grupe „Belgrade Groovz”
  • 21.00 Koncert grupe „Texas Flood”

Beogradski karneval brodova organizuje Turistička organizacija Beograda uz podršku Skupštine grada Beograda i u saradnji sa Belgrade Waterfront.