14. Kustendorf

14. Kustendorf

14. Kustendorf

Međunarodni filmski i muzički festival Kustendorf održaće se, po četrnaesti put, u periodu od 22. do 25. januara 2021. godine. Festival će, kao i prethodnih godina, biti posvećen mladim filmskim stvaraocima i velikanima svetskog autorskog filma. U organizaciji produkcijske kuće Rasta internešenel, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Mećavnik grada, festival će ove godine imati svoje onlajn izdanje.

Takmičarski program sastojaće se od dvadeset i dva filma domaćih i inostranih autora koji će se takmičiti za festivalske nagrade Zlatno, Srebrno i Bronzano jaje. Filmovi i razgovori autora sa profesorom Kusturicom biće dostupni za gledanja bez geografskih ograničenja.

Savremene tendencije posvećene su autorskim filmovima novije produkcije. Filmovi iz ovog programa biće dostupni za gledanje u Srbiji, a razgovori autora filmova iz ovog programa sa Emirom Kusturicom moći će da se gledaju iz čitavog sveta.

Retrospektiva velikana je program posvećen kinematografskim dostignućima. U ovom programu biće prikazana serija „Bila jednom jedna zemlja” Emira Kusturice. Program će biti dostupan za gledanje na teritoriji te zemlje.

Onlajn platforma za gledanje filmova i drugih sadržaja festivala dostupna je na veb-adresi kustendorf.online.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.