Moja Srbija

Inspiring girls

Globalna kampanja „Inspiring girls“ 11. oktobra u Beogradu

Povodom Međunarodnog dana devojčica, organizacija CRTA u okviru globalne kampanje „Inspiring girls“ (Inspiracija za devojčice) 11. oktobra organizuje događaj „Devojčice imaju reč“, koji će se održati od 17 do 19 časova u osnovnoj školi „Drinka Pavlović“ (Kosovska 19, Beograd).

Po uzoru na uspešnu kampanju „Inspiring girls“ iz Velike Britanije čiji je cilj osnaživanje devojčica, organizacija CRTA pokrenula je istoimenu kampanju i u Srbiji. Ovu kampanju, koja se danas realizuje i u Španiji, Čileu, Zambiji i Italiji, pokrenula je Miriam Gonzalez Durantez 2013. godine.

Na događaju „Devojčice imaju reč“ sa devojčicama i dečacima razgovaraće uspešne žene iz Beograda, iz sveta kulture, umetnosti, obrazovanja, preduzetništva i medija: Anja Suša, pozorišna rediteljka; Ivana Zarić, novinarka i voditeljka; Jelena Vasilev, ekspertkinja za digitalne komunikacije i društveno odgovorno poslovanje (Erste banka); Jovana Paljić, saradnica za saradnju sa lokalnom zajednicom (Coca Cola Hellenic Srbija).

U kampanju u Srbiji aktivno će biti uključeni i dečaci, kako bi čuli sa čime se sve u svojoj karijeri i životu susreću žene – njihove drugarice, sestre, mame…i na taj način spremno učestovali u izgradnji ravnopravnog društva.

Od kako je pokrenuta u Velikoj Britaniji, kampanja „Inspiring girls“ okupila je 26 hiljada volonterki – uspešnih žena iz različitih oblasti i uključila 300 hiljada devojčica. U okviru ove kampanje žene se vraćaju u osnovne škole, gde volonterski posvećuju sat svog vremena razgovoru sa devojčicama od 10 do 14 godina. Na taj način devojčice dobijaju priliku da se informišu o brojnim zanimanjima i mogućnostima koje mogu da izaberu u karijeri i životu.


Ostavite svoj komentar na Twitter-u:

[rotatingtweets screen_name=’mojasrbija_rs’ include_rts = ‘1’ show_follow = ‘1’ links_in_new_window = ‘1’ tweet_count = ’10’]