100 senki nad Beogradom

100 senki nad BeogradomPredstavljanje knjige „100 senki nad Beogradom“

Aleksandar Diklić je poznat kao uspešan autor projekta „Beograd večiti grad“, monumentalnog naučno-popularnog dela u 27 epizoda. Ovaj rad je dobio i svojevrsan libreto za obožavaoce projekta u obliku sada već kultne knjige „Beograd večiti grad: sentimentalno putovanje kroz istoriju“.

„Beograd večiti grad“ je dočekao dostojnog konkurenta u obliku sledećeg rada svog autora: „100 senki nad Beogradom“. Diklić je uspeo da nadmaši svoj opus u plemenitom pokušaju sagledavanja senki velikih i donekle zaboravljenih ličnosti iz prošlosti Beograda. Ovaj poduhvat je tim značajniji jer je Beograd doživeo u svojoj prošlosti desetak raznoplemenih armija koje su prošle njegovim ulicama, a u novijoj istoriji i pet talasa razornih bombardovanja.

Na promociji knjige koja predstavlja čudesno putovanje kroz vreme ispričano u sto fantastičnih priča o senkama ljudi koji su obeležili istoriju drevnog Beograda govoriće: Aleksandra Ninković Tašić, Aleksandar Gajšek i autor.

Knjiga „100 senki nad Beogradom“ biće predstavljena u Svečanoj sali Doma Vojske Srbije u sredu 7. marta 2018. godine sa početkom u 19 časova.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *