TOB-u dodeljena nagrada za doprinos razvoju održivog gradskog turizma

TOB-u dodeljena nagrada za doprinos razvoju održivog gradskog turizma

U sredu, 29. novembra, na svečanosti upriličenoj povodom stogodišnjice Novosadskog sajma, Turističkoj organizaciji Beograda je dodeljena nagrada za doprinos razvoju održivog gradskog turizma Grada Beograda.

U četvrtak, 30. novembra, zvanično je otvoren 54. Međunarodni sajam turizma u Novom Sadu, na kom će Turistička organizacija Beograda do 2. decembra predstaviti turističku ponudu naše prestonice sa akcentom na zimski i novogodišnji program.

„Sajam u Novom Sadu je prilika i za nastavak razgovora o kreiranju asocijacije gradova u turizmu našeg regiona započete na Beogradskom turističkom forumu”, rekao je Miodrag Popović, direktor TOB, koji je već prvog dana razgovarao sa predstavnicima turističkih organizacija Novog Sada, Banjaluke, Trebinja, Zapadne Srbije, Novog Pazara.

Sajam ove godine okuplja oko 240 izlagača iz zemlje i inostranstva, nacionalne, regionalne i lokalne turističke organizacije, turističke agencije, banje, hotele iz Srbije i Crne Gore, koja je ove godine zemlja partner, BiH, Slovenije, Hrvatske, Mađarske, Severne Makedonije, Nepala, Kemruna, Italije. Sajam obuhvata i MEKST konferenciju posvećenu studentima i danima karijere.