Rockam Dorćol festival na Dorćol Platz-uRockam Dorćol festival na Dorćol Platz-u

Rockam Dorćol 3 ove godine održaće se 17. i 18. novembra, na Dorćol Platz-u, i ugostiće regionalne zvezde Gorana Bareta i MajkeDaliborovo Granje i beogradski bend Sharks, Snakes & Planes. Treće izdanje Rockam Dorćola prati oprobani koncept od prošle godine: susret muzičara iz regiona i beogradske publike u srcu Dorćola.

Goran Bare i Majke su u martu rasprodatim koncertom u Domu omladine Beograda, u okviru Kontakt konferencije, pokazali svoju nespornu koncertnu jačinu. Da će tako biti i u Dorćol Platz-u, 17. novembra, takođe je sigurno, jer se radi o bendu koji ne poznaje norme, koji menja poznate koncepte, ali publiku uvek gleda direktno u oči. Još snažniji stižu na treće izdanje Rockam Dorćol festivala, jer su posle 30 godina na vinilu objavili jedan od ključnih album regionalnog rokenrola ’90. godina. Album ,,Razdor” je upravo objavljen kao vinilno reizdanje. ,,Budi ponosan”, ,,Fantastična vatra”, ,,Krvarim od dosade” i mnoge druge pesme sa ovog izdanja Goran Bare i Majke nam oživljavaju u Dorćol Platzu, uz ostale hitove koji dovode do kolektivne emotivne katarze. U Beograd stižu na vrhuncu koncertnog raspoloženja, neposredno pred najveći šou u karijeri koji ih očekuje u Areni Zagreb.

Ulaznice za prvo veče Rockam Dorćol 3 festivala u okviru koje nas očekuje koncert Gorana Bareta i Majki, dostupne su na Ticket Vision prodajnim mestima, kao i na Tickets.rs

– po promotivnoj ceni od 1.800 dinara;

– redovna cena ulaznica biće 2.000 dinara,

– odnosno 2.500 na veče koncerta, ukoliko ih bude ostalo.

Druge večeri trećeg izdanja Rockam Dorćol festivala nastupiće idejni tvorci i domaćini festivala, Sharks, Snakes & Planes i Daliborovo Granje. U subotu, 18. novembra, Sharksi će proslaviti 10 godina od izlaska EP-a ,,Nebeska mehanika”, a sa njima će drugo veče festivala obojiti koncertna atrakcija iz Čakovca – Daliborovo granje, inače ,,povratnici” u Dorćol Platz. Pre godinu i po dana napravili su spektakl danima unapred rasprodatim koncertom i vraćaju se na bis.

Ulaznice za drugo veče Rockam Dorćol 3 festivala u okviru kojeg nas očekuje koncert grupa Sharks Snakes & Planes i Daliborovo Granje, dostupne su na Ticket Vision prodajnim mestima, kao i na @tickets.rs po promotivnoj ceni od 1.000 dinara. Redovna cena ulaznica biće 1.200 dinara, odnosno 1.500 na veče koncerta, ukoliko ih bude ostalo.

Prvi Rockam Dorćol održan je 2021. godine kao odgovor na dugu pauzu u susretu bendova sa publikom, izazvanu pandemijskim uslovima. Samo godinu dana kasnije Rockam Dorćol je prerastao u dvodnevni međunarodni festival.