Predstava „To kad uvati ne pušta” premijerno izvedena u Zvezdara teatruPredstava „To kad uvati ne pušta” premijerno izvedena u Zvezdara teatru

Duodrama „To kad uvati ne pušta” Miodraga Karadžića u režiji Milana Karadžića, premijerno je izvedena u sredu, 8. novembra, u Zvezdara teatru, na Novoj sceni. Publika je velikim aplauzom pozdravila glumačku ekipu koju čine Milutin Mima Karadžić i Nela Mihailović.

Na 93. premijeri Zvezdara teatra gosti su, između ostalih, bili: Andrija Milošević, Vida Ognjenović, Mirjana Bobić Mojsilović, Lena Bogdanović i Darijan Mihajlović, Božidar Đurović, Sloboda Mićalović i Vojin Ćetković, Vladimir Kecmanović, Predrag Bjelac, Marija Perović, Drina Pešić, Mira Adanja Polak, Ana Franić, Branka Nevestić, Kosta Peševski, Miodrag Krivokapić, Inspektor Blaža i drugi.

Reditelj Milan Karadžić kaže da je ovo komad dva snažna karektera i mentaliteta.

„Od dva snažna karaktera, jedan je hipohondar koji ugnjetava svoju ženu, koja ga zna u dušu. Pored sve te priče o mukotrpnom životu žene sa takvim mužem, koji je čak tragičan lik, on nema nikakvo osećanje da je naporan i da je ugnjetava. Naprotiv, misli da je najpošteniji, najiskreniji, što daje jednu radosnu tugu celom komadu”, istakao je Karadžić.

Kostimografkinja za novi komad Zvezdara teatra je Dragica Laušević, scenograf Boris Maksimović, a kompozitor Vladimir Petričević.

Reprize „To kad uvati ne pušta” su 21, 22. i 27. novembra.

Foto: Jakov Simović