Predstava „Hrabra krojačica” i akcija „Menjaža odeće” u Malom pozorištu „Duško Radović”

Predstava „Hrabra krojačica” i akcija „Menjaža odeće” u Malom pozorištu „Duško Radović”

U subotu, 8. juna, u 17 sati, u Malom pozorištu „Duško Radović”, gostovaće predstava Kruševačkog pozorišta „Hrabra krojačica”, za koju je reditelj Marko Torlaković dobio nagradu Slobodanka Caca Aleksić. Od 15 sati ispred Pozorišta će biti organizovana i akcija „Menjaža odeće”.

„Hrabra u Beogradu. Posle mnogo spakovanih i raspakovanih kofera, u kojima smo uglavnom nosili nagrade, eto nas u glavnom gradu. Čitav tim predstave „Hrabra krojačica” neizmerno se raduje gostovanju u Malom pozorištu „Duško Radović”. „Radović” je za sve nas oduvek bio mala laboratorija podsticanja dečje mašte. U toj laboratoriji osećamo se srećno, udobno, njoj pripadamo.

Hrabra krojačica naš je otvoren poziv za hrabrost. Da budemo ono što jesmo, da ne odustajemo nikad, da budemo vredni i uporni. Hrabra krojačica je i posveta devojčicama. Da ne odustaju od sebe. Hrabra krojačica je naš poligon u kome se najveselije igramo, ali i mislimo. Mislimo o tome kakav svet ostavljamo našoj deci. Hrabra krojačica je i poziv da razmislimo – da li nam baš treba još jedna majica ili haljina. Možemo li bez toga? Hrabra krojačica šapuće da možda baš ona živi u tvojoj ulici. Umesto da kupiš nešto u velikim lancima prodaje, što je pravljeno u nehumanim uslovima – možda da prvi put sašiješ haljinu kod neke hrabre, po sopstvenom dizajnu? Hrabra krojačica je naša predstava tokom koje smo pronalazili praskavu radost u hrabrosti. I to je jedino što želimo da prenesemo publici.

U 15 sati, dva sata pre početka predstave, biće organizovana menjaža odeće po sistemu jedan-jedan. Donesite stvari koje ne nosite, menjajte ih za nešto što biste nosili ili nešto što vam je potrebno. Uslov je da stvari budu očuvane i oprane. Ponesite do pet komada odeće i vidimo se na Tašmajdanu, ispred pozorišta!

Gotovo cela scenografija i kostim predstave „Hrabra krojačica” napravljena je procesom reciklaže od tekstila koji su nam poklonili predivni građani grada Kruševca. Hvala im što su razumeli i podržali našu ideju.”

Jelena Paligorić Sinkević

Foto: Dušan Zdravić