Pehar kvaliteta Novosadskog sajma za Turističku organizaciju grada Sombora

Pehar kvaliteta Novosadskog sajma za Turističku organizaciju grada Sombora

Ovogodišnji Sajam turizma u Novom Sadu održan je od 30. novembra do 2. decembra. Sajam je bio značajan i zbog velikog jubileja – stogodišnjice Novosadskog sajma.

Turistička organizacija grada Sombora na svom štandu predstavila je ponudu grada i naseljenih mesta, kao i ponudu SRP Gornje Podunavlje. Za ovu priliku pripremljeni su i novi promo-materijali vezani za sela, etno-kuće i salaše. Posetiocima je predočena ponuda vinarija i vinara Sombora i Riđice, manifestacije, kao i ponuda ustanova kulture. Uporedo sa izložbenim delom manifestacije, realizovane su prezentacije aktuelnih projekata i trendova u turizmu, kao i sastanci sa budućim saradnicima.

Pre prvog sajamskog dana organizovano je i Veče šampiona. Na osnovu ocena komisije koju čine turistički radnici sa bogatim iskustvom, Turistička organizacija grada Sombora osvojila je šest zlatnih medalja – za unapređenje turističke ponude kroz manifestacioni turizam, za podsticanje razvoja turistike infrastrukture na teritoriji grada Sombora, za podsticaj razvoja održivog turizma na teritoriji grada Sombora, za uspešnu saradnju sa turističkim subjektima na teritoriji grada Sombora, za promociju turizma grada Sombora kroz reklamni materijal, za unapređenje kulturnog turizma na teritoriji grada Sombora i pehar Novosadskog sajma za kvalitetnu turističku promociju grada Sombora.

Ova priznanja predstavljaju podstrek za dalji rad i realizaciju novih aktivnosti i projekata sa ciljem unapređenja turističke ponude grada, koja iz godine u godinu privlači sve veći broj posetilaca, o čemu svedoče podaci merenja broja poseta slici „Bitka kod Sente” i broj posetilaca manifestacija, kojih je godišnje u Somboru preko stotinu. Projekti poput „Amazon of Europe”, „Smarter Amazon of Europe” i pridruživanje Republike Srbije Globalnom savetu za održivi turizam, što će rezultovati sertifikacijom Sombora kao prve destinacije održivog turizma u Srbiji, u nastupajućem periodu značajno će doprineti još boljem pozicioniranju Sombora na turističkoj mapi regiona.