Novorođenim bebama dodeljeno još 120 „Kulturnih pasoša”

Novorođenim bebama dodeljeno još 120 „Kulturnih pasoša”

Povodom Međunarodnog dana deteta, Etnografski muzej, u saradnji sa Bolnicom za ginekologiju i akušerstvo KBC Zvezdara, nastavio je dodelu kulturnih pasoša mamama novorođenih beba u okviru ovogodišnje kampanje „Kulturuni pasoš – rođeni sa kulturom”.

U porodilištu KBC Zvezdara uručeno je 120 pasoša mamama beba, kao svojevrsna dobrodošlica koja simbolizuje vezu između kulture i porodice.

Uručujući „Kulturni pasoš” majci novorođene devojčice, Marko Krstić, v.d. direktora Etnografskog muzeja rekao je da pasoš takozvana propusnica u svet kulture, kao i da omogućava novorođenim bebama i njihovim porodicama neograničen broj poseta izložbama i svim programima Muzeja svakog dana do prvog detetovog rođendana.

„Kulturni pasoš” predstavlja najlepšu dobrodošlicu na svet najmlađim sugrađanima, istakao je Krstić i naglasio da Etnografski muzej želi na ovaj način da pruži podršku porodicama.

„Važno nam je da od prvih koraka deteta bude prepoznato da je naš muzej mesto porodičnih tradicija gde se neguju stare vrednosti i nove stvaraju”, naglasio je Krstić.

Naša poruka je, „Dođi u Etnografski i kad porasteš”, istakao je Krstić.