„Novogodišnja čarolija”„Novogodišnja čarolija” u Kolarcu

Sjaj Beograda: Tamara Rađenović, svetska muzička senzacija donosi „Novogodišnju čaroliju” na spektakularnom gala koncertu u Kolarcu

Posle grandioznog koncerta 2022. u prepunoj velikoj dvorani Kolarca, Beograd ponovo dočekuje svetsku muzičku zvezdu iz Londona, soprana Tamaru Rađenović. Mlada diva je ove godine uvrštena na prestižnu Forbsovu listu 30 najperspektivnijih ličnosti Evrope mlađih od 30 godina u oblasti kulture i umetnosti Forbes i to kao jedinu iz sfere operskog pevanja.

Tamara Rađenović će 27. decembra 2023, od 20 časova, zajedno sa renomiranim violinistom Robertom Lakatošem održati gala koncert „Novogodišnja čarolija”. Pratiće ih preko 80 izvođača, Simfonijski orkestar Belgrade classic, hor Beli anđeo, a to skupa pod dirigentskom palicom proslavljenog maestra Srboljuba Dinića.

Robert Lakatoš će na koncertu svirati violinu Antonija Stradivarija iz 1709. godine, iz privatne kolekcije čuvenog gudalara Vladimira Radosavljevića.

Najavljen je veliki produkcijski iskorak, kako u muzičkom, tako i scenskom nastupu, u svečanom duhu najotmenijih gala koncerata svetskih koncertnih dvorana.

Publika će uživati u brižljivo biranom programu sastavljenom od hitova klasike i filmske muzike. Čuće se nekoliko magičnih obrada našeg poznatog kompozitora Konstantnina Blagojevića. Uz podršku direktno iz Gareth tima premijerno će u Srbji biti izvedena kompozicija Io ti penso amore koju u originalu izvodi David Gareth i Nicole Scherzinger.

Koncerti Tamare Rađenović su prepoznati kao najuzbudljiviji događaji klasične muzike za koje se traži karta više. U prilog tome govori činjenica da je sopranska zvezda opersku umetnost podigla na jedan viši nivo. Pored nesvakidašnjih koncerata koji su spoj bogatstva njenog vokala i fasinantnog scensko-vizuelnog nastupa, princeza klasične muzike je napravila futuristički iskorak u prezentovanju operske umetnosti i u digitalnom svetu.

Visokoprodukcijski spotovi operskih numera koje Rađenović prezentuje na svojim muzičkim platformama beleže milionske preglede. Poslednji u nizu, spot za numeru Por una cabeza, za samo mesec dana emitovanja premašio je brojku od fascinantnih 2,3 miliona pregleda što je retkost u branši klasične muzike.

https://www.youtube.com/watch?v=UUsCBA2xXI4

I prethodni spotovi doživeli su ogroman uspeh na Tamarinom YouTube kanalu (oko šest miliona pregleda) i ekskluzivno se emituju u kontinuitetu na britansko-kanadskom Cmusic kanalu.

Velika Monserat Kabalje je predvidela planetarnu karijeru Tamare Rađenović, koja je bila njena poslednja učenica, a sopranska zvezda već dostiže zvezdane, lirske visine o kojima je govorila španska diva.

Za beogradski koncert u prodaji je ostao još mali broj karata preko sajta tickets.rs