Međunarodni dan muškaraca i Međunarodni dan deteta u Etnografskom muzeju

Međunarodni dan muškaraca i Međunarodni dan deteta u Etnografskom muzeju

Povodom Međunarodnog dan muškaraca i Međunarodnog dana deteta Etnografski muzej poziva sve muškarce dobre volje i svu radoznalu decu da povedu svoje tate da u nedelju, 19. novembra i u ponedeljak, 20. novembra dođu u Muzej da se zajedno zabavimo i družimo.

U nedelju, 19. novembra će svi muškarci i deca u pratnji svojih tata moći besplatno da uđu u Etnografski muzej gde će za njih biti priređen interesantan program. Pored razgledanja tri aktuelne izložbe, od 12 do 16 sati imaće priliku da učestvuju u interaktivnoj radionici pustovanja lopti od vune, a za sve ljubitelje fudbala od 16 časova će u bioskopskoj sali Muzeja moći da se vrate u prošlost i po prvi put pogledaju, u produkciji Filmskih novosti, arhivske snimke Filmskih žurnala fudbalskih derbija Partizana i Crvene Zvezde odigranih do 1960. godine.

U ponedeljak, 20. novembra ulaz u Muzej će za svu decu i njihove roditelje i pratioce biti besplatan, a u 12 časova deca iz osnovne škole „Skadarlija” će imati priliku da učestvuju u uzbudljivoj radionici „Mali kustos, mali konzervator”, koju će voditi kustosi Muzeja.

Međunarodni dan muškaraca je ustanovljen 1999. godine u Trinidadu i Tobagu, i od tada se, širom sveta, proslavlja svakog 19. novembra. Svetski dan deteta ili Međunarodni dan deteta je godišnji međunarodni događaj koji se slavi 20. novembra. Ustanovljen je od strane Generalne skupštine Ujedinjenih nacija 1954. godine sa ciljem da se u svim državama slavi istog dana.