Izložba „Momenti plutanja” Milice Krstić

Izložba „Momenti plutanja” Milice Krstić

Od 28. novembra do 10. decembra; Otvaranje: 28. novembra, u 19 časova, Galerija Doma omladine Beograda

Izložbu „Momenti plutanja” autorke Milice Krstić čini serija skulptura, skup materijalizovanih subjektivnih iskustava trenutaka. Vođena željom da pronikne u dubine ljudskog bića, kroz neizbežnu samorefleksiju i psihološku analizu, Milica Krstić stvara višeslojne razigrane forme jarkih boja kojima objedinjuje doživljaje i iskustvene procese određenog trenutka.

„Beskonačnim traganjem za smislom u ovoj nepredvidivoj stvarnosti, pokušavajući da razumem sebe, pokušala sam da nečemu neuhvatljivom i subjektivnom dam oblik. Bavim se momentom, delićem večnosti u kojem plutamo i jedino postojimo. Interesujem se za ljudsku psihologiju, a inspiraciju nalazim u najdubljim delovima svog čudesnog postojanja u ovom obliku, obliku čoveka.

Prepuštena trenutku i toku ideje, svojim mislima, strahovima i osećanjima dajem oblike u fizičkom svetu. Ne pokušavam da postignem harmoniju, već dokumentujem jedno stanje i podsećam na jedinstvenost i posebnost, prolaznost i konstantu promenljivost ljudskog iskustva koje je neizbežno subjektivno. Poigravajući se sa formama, radovi stvaraju igru senki, oblika, boja i linija koje plutaju između stvarnosti i imaginacije.”

Milica Krstić