Edukativne radionice u okviru izložbe „Kolekcija Pavla Beljanskog (ponovo) u Somboru”Edukativne radionice u okviru izložbe „Kolekcija Pavla Beljanskog (ponovo) u Somboru”

Gledaj, uživaj, nauči! — razgovori o umetnosti i didaktičke igre u okviru izložbe

Najmlađi posetioci Gradskog muzeja Sombor biće u prilici da se kroz razgovore sa kustosima i didaktičke igre upoznaju sa kolekcijom Pavla Beljanskog, umetnicima čija dela čine ovu kolekciju, ali i sa prijateljskim i poslovnim vezama Pavla Beljanskog i dva Somborca Milana Konjovića i Veljka Petrovića. Pored toga, učesnici će imati priliku da se upoznaju sa pojmom moderno i moderne umetnosti, te načinima gledanja samih izloženih dela. Radionice/stručna vođenja kroz izložbu namenjena su deci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta i podložna su prilagođavanju nastavnom planu i programu, u prethodnoj konsultaciji kustosa i učitelja/nastavnika/profesora.

Neophodno je najaviti se najmanje pet dana unapred i dogovoriti termin vođenja putem e–pošte na: info@gms.rs.

U ritmu muzeja — kolekcija Pavla Beljanskog u stripu

Upoznajmo detalje iz života Pavla Beljanskog i nastanka ove kolekcije, upoznajmo se sa pričom o darodavcu, njegovom sakupljanju i darivanju umetničke zbirke kroz priče u stripu čiji je autor Milica Orlović Čobanov, viša kustoskinja Spomen–zbirke Pavla Beljanskog.

Neophodno je najaviti se najmanje tri dana unapred i zakazati svoj termin za radionicu putem e–pošte na: info@gms.rs. Gradski muzej Sombor obezbeđuje neophodan didaktički materijal, učesnike molimo da sa sobom ponesu pribor i blok za pisanje/crtanje.