DOK cinema DOB: Projekcija i razgovor o filmu „Taurunum boy”

DOK cinema DOB: Projekcija i razgovor o filmu „Taurunum boy”

Četvrtak, 8. februar, u 20 časova, Klub Doma omladine Beograda

Gosti: Jelena Maksimović i Dušan Grubin, autori

Moderatorka: Jovana Nikolić, producentkinja

ULAZ SLOBODAN

TAURUNUM BOY (Dokumentarni film I 70’ I 2018 I Srbija)

Scenario i režija: Jelena Maksimović i Dušan Grubin

Kamera: Dušan Grubin

Montaža: Jelena Maksimović

Zvuk: Jakov Munižaba

Muzika: Smoke Mardeljano, Envelope Cruz, ZMN Omerta

Produkcija: Taurunum Film, Srbija

Producent: Jelena Angelovski

O FILMU

Momci iz Zemuna deluju opasno. Provode vreme na napuštenim mestima, prave žurke i voze motore. Snovi su im jednostavni, a ljubavi neuzvraćene. Ovo leto je prekretnica u njihovom odrastanju. Film je premijerno prikazan na festivalu Dokufest Prizren 2018. godine, a beogradska premijera bila je na festivalu Beldocs 2019. godine. Film je dobio podršku za postprodukciju švajcarskog filmskog fonda „Visions Sud Est”, kao i podršku za produkciju nacionalnog filmskog fonda Filmskog centra Srbije.

O AUTORIMA FILMA

JELENA MAKSIMOVIĆ je diplomirala FTV montažu na fakultetu Dramskih umetnosti u Beogradu, gde je stekla i zvanje Master dramski i audio-vizuelni umetnik – filmski i televizijski montažer. Predaje kao docentkinja na Departmanu za digitalne umetnosti FMK od 2015. godine. Kao montažerka radila je na filmovima „Teret” (2018), „Ti imaš noć” (2018), „Kelti” (2021), „Pejzaži otpora” (2021), koji su prikazivani na internacionalnim filmskim festivalima u Kanu, Veneciji, Berlinu, Lokarno, Torontu, Roterdamu… Pored filma, ostvarila je brojne saradnje na polju video-radova, prostornih instalacija, pozorišnih predstava.

DUŠAN GRUBIN je rođen 1985. godine u Beogradu, Jugoslavija. Studirao je ekonomiju, ali je diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu na Katedri kamere. Radio je na mnogim uspešnim kratkim i igranim projektima prikazanim na značajnim filmskim festivalima. Režirao je nekoliko muzičkih spotova. „Taurunum Boy” je njegov rediteljski debi.