Dodela nagrada „Slobodanka Caca Aleksić”Dodela nagrada „Slobodanka Caca Aleksić”

Pozorište Puž u petak, 31. maja 2024. godine, u 18 časova, na sceni Pozorišta, dodeljuje četvrtu po redu nagradu „Slobodanka Caca Aleksić” za najbolju režiju predstave za decu u sezoni 2022/23 Marku Torlakoviću za predstavu „Hrabra krojačica”, po tekstu Jelene Paligorić, Kruševačkog pozorišta. Tu odluku doneo je žiri koji čine Tatjana Peternek Aleksić, dramaturškinja, Ana Zdravković, glumica i rediteljka i Jug Radivojević, reditelj.

Nagrada za režiju „Slobodanka CACA Aleksić” je ustanovljena da prisustvo Slobodanke Aleksić bude trajno sačuvano u životu pozorišta za decu, da istakne njen udeo i podstakne nova traženja u oblasti pozorišne režije predstava za decu koju je Slobodanka Aleksić unapređivala, razvijala i dala joj posebno obeležje.

Nagrada „Slobodanka CACA Aleksić” je unikatna diploma i plaketa s njenim likom, autorsko delo koje su osmislili likovni umetnik profesor Rastko Ćirić i akademski vajar, profesor Miroljub Stamenković Komanča. Sastavni deo nagrade je i novčani iznos koji donira idejni tvorac ove jedinstvene nagrade Pavle Ljujić.

Svečanoj dodeli nagrade prisustvovaće Branko Milićević Kockica, Iskra Brajović, Jugoslava Drašković, Dubravko Jovanović, Zlata Numanagić, Stevan Pijale, Kritina Gavrić i mnogi drugi.