Brend P....S.... Fashion podržao omaž ikoni srpske mode Tamari BakićBrend P….S…. Fashion podržao omaž ikoni srpske mode Tamari Bakić

U znak dubokog poštovanja prema nezamenljivoj Tamari Bakić, jednoj od najistaknutijih ličnosti srpske mode pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka, Fashion Selection je u poneljak, 13. novembra, organizovao reviju posvećenu njenom životu i nasleđu.

Revija, održana u Pozorištu na Terazijama, predstavila je fuziju prošlosti i sadašnjosti srpske mode, a modeli su prošetali pistom noseći kreacije vodećih srpskih brendova, uključujući i PS Fashion.

Tamara Bakić, kao svedok nastajanja srpske mode, postigla je značajnu slavu na najprestižnijim modnim pistama širom sveta, od Moskve do Njujorka. Njeno nošenje kreacija velikana poput Kristijana Diora, Renata Balestre i Pako Rabana ostavilo je neizbrisiv trag u svetu mode.

Uz posvećenost modi do kraja života, Tamara Bakić nije samo nosila revolucionarne dizajne, već je postala i mentorka mladim talentima. Njena posebna energija i lepota plenila su sve koji su imali privilegiju sarađivati s njom, a u kasnijim godinama života, sva vrata modnog sveta bila su joj otvorena.

U poklonu modnog sveta Tamari Bakić, revija je postala snažna poruka očuvanja nasleđa i inspiracije za buduće generacije modnih entuzijasta. Ovo veče je bilo ne samo omaž prošloj eri stila, već i obećanje da će se njen uticaj nastaviti, ističući vrednosti koje je utkala u srpsku modu.

Foto: P….S…. Fashion