Belgrade works-in-progress

Belgrade works-in-progress

Filmski centar Srbije organizovao je prvo izdanje specijalnog programa Belgrade works-in-progress. U okviru te aktivnosti, grupa selektora međunarodnih filmskih festivala doputovala je na poziv i u organizaciji FCS u našu zemlju kako bi se upoznali sa najnovijom domaćom produkcijom, odnosno sa srpskim filmovima koji će biti spremni za prikazivanje u 2024. godini.

Gosti koji su boravili u Beogradu su Daniella Shreir, selektorka programa „15 dana autora” (Quinzaine des cinéastes) Kanskog festivala, Lorenzo Esposito, član selekcionog komiteta Berlinskog filmskog festivala i Paolo Bertolin, selektor Venecijanske „Mostre”.

U press sali MTS dvorane FCS je organizovano susret domaćih filmskih profesionalaca sa selektorima. Na panelu kojim je moderirao Stefan Ivančić, gosti Filmskog centra Srbije su predstavili festivale za koje rade i njihove programske celine, te na taj način približili svoj rad prisutnim producentima i rediteljima. U okviru zatvorenih projekcija koje su održane u sali srpskog filma u MTS dvorani, selektori su imali priliku da se upoznaju sa 15 srpskih dugometražnih filmova, 7 igranih i 8 dokumentarnih, koji se nalaze u završnim fazama post-produkcije

Foto: Dragana Udovičić