13. Mikser Festival

13. Mikser Festival

Mikser Festival objavio detaljan konferencijski program „Mikser Talks”, koji će se dešavati u Dorćol Platzu

Mikser Festival (23-25. maj) svoje 13. izdanje smešta na Dorćol Platz, kao mesto debate između predstavnika najšireg spektra društvenih aktera o svim ključnim temama koje kolaju našim i globalnim društvom, ali i onima koje tek treba da dođu na dnevni red.

Zato će se ovogodišnji razgovori voditi pod sloganom „Mikrotaktike” – velike priče, velike strategije više nemaju zamaha i veruje se da je sva odgovornost, ali i šansa za popravljanje sveta sada na pojedincu i njegovim kapacitetima i domišljatosti.

Mikser razgovori, trodnevni festivalski think-tank na donjem Dorćolu će ove godine u skladu sa temom festivala preuzeti dinamičniji format – „Mikro razgovora” između stručnjaka, amatera, umetnika, donosioca odluka, aktivista, preduzetnika, naučnika, radnika, inovatora, entuzijasta i građana koji svojim ličnim primerom žive i predvode promene i inovacije za kojima kao društvo, vapimo i predstaviti mogućim naizgled male, ali odlučujuće korake kojima svako od nas (može da) menja svet.

Razgovaraće se o perspektivama mladih profesionalaca iz oblasti dizajna, njihovim aspiracijama i prilikama da svoja rešenja baziraju na održivosti; kako stari zanati mogu postati inspiracija za inovativne, održive i humane proizvode; Kako odučavanjem od okoštalih i sada već besmislenih naučnih disciplina i naučenih formi, se možemo približiti boljem, srećnijem, zdravijem društvu; Kako javni prostori oblikuju naš društveni život…

Veliki deo Mikser razgovora odvija se u saradnji sa platformom Velike priče, koje će dati priliku da popričamo sa nekim od kultnih ličnosti naše javne scene: od pisaca, muzičara, novinara i TV ličnosti.

Svi programi Mikser Festivala su besplatni, ali su mesta ograničena i da biste bili sigurni da ćete moći da ispratite program, prijavite se i popunite OVAJ FORMULAR!

Detaljan program konferencija na Mikser Festivalu možete pogledati ovde.

Obezbedite svoje mesto na Mikser Festivalu!