Župska berba 2017

Župska berba

54. Župska berba od 21. do 24. septembra

Počevši od 1963. godine, svakog septembra najbolji vinari, vinogradari, izlagači i hiljade gurmana i ljubitelja vina uputi se u Aleksandrovac – to je vreme Župske berbe, najpoznatije manifestacije ovog kraja, sa tradicijom dugom 54 godine. Pored Muzeja vinarstva i vinogradarstva, brojnih vinskih podruma i vinograda sa tamjanikom i prokupcem, Aleksandrovac, mesto održavanja Župske berbe, možda je najviše poznat po fontani u centru grada, sa koje tokom trajanja manifestacije umesto vode teče – crveno župsko vino.

Ovogodišnja, 54. Župska berba počeće 21. septembra, a istog dana goste Aleksandrovca očekuje i svečani defile učesnika, koncert Zvonka Bogdana i otvaranje Vinske ulice, još jednog simbola Župske berbe, u kojoj vinari i vinogradari posetiocima manifestacije nude i izlažu svoje proizvode. Dan kasnije u centru grada biće otvorena Fontana vina, ali i poljoprivredna i izložba autentičnih župskih suvenira i umetničkih predmeta. U popodnevnim časovima na programu je Međunarodni festival folklora, dok će koncert večeri na Vinskom trgu održati grupa Van Gog.

Subota je rezervisana za Župsku svadbu, Veče vinske poezije u Muzeju vinarstva i vinogradarstva i koncert grupe Galija, dok će poslednjeg dana manifestacije, 24. septembra, pored Dečijeg i Međunarodnog festivala folklora na programu biti i koncert izvornih grupa, a ovogodišnja Župska berba biće zatvorena nastupom Ane Bekute uz orkestar Miše Mijatovića.

Novina 54. Župske berbe biće prvi festival elektronske muzike The Sound of Wine, na kome će svake večeri od 22. do 24. septembra gosti uživati uz nastupe najboljih DJ-eva, dobru muziku i naravno – župsko vino.


Ostavite svoj komentar na Twitter-u:

[rotatingtweets screen_name=’mojasrbija_rs’ include_rts = ‘1’ show_follow = ‘1’ links_in_new_window = ‘1’ tweet_count = ’10’]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *