Taurunum boy

Taurunum boy

Projekcija filma: Taurunum boy

četvrtak 25.7. od 19.30 č
PROSTOR, Beogradska 11, Petrovaradin
Novosadsko prikazivanje dokumentarnog filma „Taurunum boy“ biće održano u četvrtak 25. jula od 19.30 časova u kreativnom centru PROSTOR, Beogradska 11, Petrovaradin. Film prati odrastanje petnaestogodišnjaka u naselju Zemun u Beogradu.

Momci iz Zemuna deluju opasno. Provode vreme na napuštenim mestima, prave žurke i voze motore. Snovi su im jednostavni, a ljubavi neuzvraćene. Jedno leto biće prekretnica u njihovom odrastanju.

„Naslov filma inspirisan je keltskim nazivom za Zemun (Taurunum), kao i navijačkom grupom iz Zemuna. Film ima nekoliko glavnih aktera Stefana, Bojana, Igora, Lazara i Mateju, dok su dečaci i devojčice iz njihovog društva takođe bitni likovi u filmu“ ispričala je Jelena Maksimović jedna od autorki filma u intervjuu za VICE Srbija.

Kako kaže Jelena za VICE, Zemun je njihov rodni grad i kraj u kom su odrasli. Ta činjenica je i glavni motiv za stvaranje ovog filma.

„Odrastanje u Zemunu je svakako obeležilo naš život i formiralo nas kao ljude. Zemunci su hrabri, iskreni, nežni i časni“.

Scenario i režiju potpisuju Jelena Maksimović i Dušan Grubin, a produkciju Jelena Angelovski. Dušan Grubin je bio i direktor fotografije, a Jelena Maksimović i montažerka ovog ostvarenja.

Film Taurunum boy prikazan je na festivalima u Torinu, Prizrenu na Kosovu i Metohiji, Cinema du Reel u Parizu, festivalu Pravo ljudski u Sarajavu i međunarodnom festivalu dokumentarnog filma BelDocs.

Program je realizovan u okviru projekta „Pokreni promenu, budi promena“ u saradnji sa OPENS 2019 – Omladinskom prestonicom Evrope Novi Sad.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *